Actueel
11-08-2020

Database corona en IBD

Medici hebben nog veel vragen als het om het coronavirus (COVID-19) en IBD gaat. Daarom hebben zij wereldwijd de handen ineen geslagen en de Secure-IBD database opgezet.

Internationale database

In deze database kunnen MDL-artsen gegevens van volwassenen en kinderen met IBD die corona hebben (gehad), op anonieme basis melden. Door het wereldwijd verzamelen van deze gegevens, hopen zij meer antwoorden op vragen rondom corona, IBD en het gebruik van afweer-onderdrukkende medicatie te krijgen.

Er zijn al 900 meldingen opgenomen, maar om betrouwbare conclusies te kunnen trekken, zijn er veel meer meldingen nodig. Het project heeft de goedkeuring van verschillende wetenschappelijke organisaties, waaronder ook de Europese organisatie voor Crohn en Colitis (ECCO).

Heb jij corona (gehad)?

Is bij jou corona (COVID-19) vastgesteld? Dan is het verzoek om jouw behandelend arts te vragen om jouw gegevens te melden in de database. Daarmee kunnen jullie samen bijdragen aan de groeiende kennis over COVID-19 en de gevolgen van de ziekte voor mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa.
Wij hopen uiteraard dat het goed met je gaat en mocht je corona hebben (gehad), dan hopen wij dat de ziekte geen ernstig beloop heeft (gehad) en je goed herstelt.

Meer informatie

Je kunt meer lezen over de database op www.covidibd.org. De website is in het Engels. Ook kun je in deze brief meer lezen over de database.

 

Delen op social media:

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijkse nieuwsbrief
Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Crohn of colitis ulcerosa? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.