Actueel
22-02-2021

Kinder stoma-app StoMakker wint medische inspirator prijs

Fantastisch nieuws: de kinder stoma-app #StoMakker heeft de Medische Inspirator prijs van ZonMw gewonnen en kan daarom nu gebouwd worden.

Diverse partijen, waaronder de Stomavereniging, Stichting Stomaatje, Crohn & Colitis NL, V&VN specialisten en Amsterdam UMC ontwikkelden het idee voor de kinder stoma-app. Dankzij de vele stemmen, heeft #StomMakker gewonnen en kan de app met het prijzengeld worden ontwikkeld. Dank aan alle stemmers!

StoMakker helpt kinderen

Met de StoMakker-app leren kinderen al gamend om te gaan met hun stoma. Gamend inderdaad, want zo kan de informatie optimaal worden aangepast aan de leeftijd- en de belevingswereld van het kind. En, de kinderen kunnen ook veilig met ándere kinderen met een stoma chatten met de app! Want je kunt je als kind behoorlijk alleen voelen met je stoma, en niemand begrijpt je uiteindelijk zo goed als een ander kind met een stoma!

Narik vertelt waarom een stoma app belangrijk is voor hem.

 

 

Delen op social media:

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijkse nieuwsbrief
Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Crohn of colitis ulcerosa? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.