Actueel
28-02-2023

Actie: #kroontjesvoorCrohn

Jouw donatie maakt het verschil!
De Actie #kroontjesvoorCrohn maakt belangrijk onderzoek naar de vroegdiagnostiek van de ziekte van Crohn mogelijk. Steun ons werk en doe mee aan de actie.

Steun #kroontjesvoorCrohn

De actie in het kort

Op 27 april is het Koningsdag en kleurt Nederland oranje. Voor mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa is het vanwege hun ziekte niet vanzelfsprekend om zorgeloos de deur uit te gaan op deze feestdag.

We roepen je op om rondom Koningsdag zoveel mogelijk geld op te halen voor de actie #kroontjesvoorCrohn. De opbrengsten van de actie gaan naar een groot landelijk onderzoek naar de vroegdiagnostiek van de ziekte van Crohn.

Doe jij ook mee met de actie #kroontjesvoorCrohn?
Volg ons:

Wat kan ik doen?

We roepen je op om rondom Koningsdag zo veel mogelijk geld op te halen voor deze actie.

  • Verkoop op Koningsdag kroontjes, zelfgemaakte (kroon)juwelen, cupcakes met kroontjes en andere koninklijke hebbedingen, bijvoorbeeld op jouw lokale vrijmarkt.
  • Ook kan je op andere creatieve manieren geld ophalen door bijvoorbeeld de kop van jut, een grabbelton of door het schminken van kroontjes of andere creaties.
  • Stel in een druk wandelgebied je wc beschikbaar en vraag hiervoor een klein bedrag per bezoeker. Zo help je ook meteen andere mensen met hoge nood.
  • Je mag natuurlijk ook zonder iets te verkopen zelf, of met je vrienden/familie geld doneren aan de actie.

         

Vergeet niet je foto te delen op Social media met #kroontjesvoorCrohn, om nog meer aandacht te krijgen voor de actie.

De opbrengsten gaan naar wetenschappelijk onderzoek naar de vroegdiagnostiek van de ziekte van Crohn.

Steun #kroontjesvoorCrohn

Waarom deze actie?

Een op de 200 Nederlanders heeft de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. Er is veel vooruitgang geboekt, maar er moet nog veel onderzoek gedaan worden, bijvoorbeeld naar vroege diagnose en naar slimme en op maat gemaakte behandelingen om meer mensen hun leven weer terug te geven.

#kroontjesvoorCrohn is een actie van een team jonge Nederlandse IBD-chirurgen, artsen en onderzoekers om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met de Crohn & Colitis NL.

‘Onze missie is om bij meer mensen de diagnose ziekte van Crohn op tijd te stellen, zodat er geen verloren jaren voorbijgaan in het kostbare leven van deze veelal jonge mensen. Het is belangrijk dat de diagnose op tijd wordt gesteld en dat deze mensen op de juiste manier behandeld kunnen worden, zodat de kwaliteit van leven toeneemt en het leven weer een feest kan worden’, aldus Van der Bilt, IBD-chirurg uit het Flevoziekenhuis en het Amsterdam UMC.

Dat kunnen we alleen doen met goed wetenschappelijk onderzoek.

Jouw steun is daarbij hard nodig! Steun #kroontjesvoorCrohn

 

 

Delen op social media: