Actueel
18-09-2020

Mijn baas is paars – vervolg Wereld IBD-dag

Heb jij een fijne baas die rekening houdt met jouw ziekte? En wil je jouw baas in het zonnetje zetten? Dat kan in de Week van de Toegankelijkheid (5-9 oktober) met de actie ‘Mijn baas is paars’. Je kunt jouw baas dan een paarse trofee overhandigen.

Mijn baas is paars

Heb jij een fijne baas die rekening houdt met jouw ziekte? En wil je jouw baas hiervoor in het zonnetje zetten? Dat kan! In de Week van de Toegankelijkheid (5-9 oktober) kun je jouw baas een paarse trofee (van foam) overhandigen om hem of haar te bedanken. Natuurlijk willen we zo veel mogelijk mensen laten zien dat jouw baas top is. Daarom vragen we je ook om een foto van de overhandiging in de week van 5-9 oktober op social media te delen met #mijnbaasispaars.

Mijn baas is paars trofee aanvragen

Doe je ook mee? Meld je aan via dit formulier en wij zorgen ervoor dat je op tijd jouw paarse trofee in huis hebt. De trofee zet je heel gemakkelijk in elkaar. We leggen alles uit in een brief die we met de trofee meesturen. Meld je snel aan want op = op.

Vervolg Wereld IBD-dag

De actie ‘Mijn baas is paars’ is een van de vervolgacties van Wereld IBD-dag op 19 mei jongstleden. Het thema van die dag was ‘Werken en IBD’. Wij hebben toen ervaringen van mensen met IBD gedeeld via social media met #ikenIBD. Er waren die dag veel gebouwen paars verlicht. Ook hebben we de resultaten van ons onderzoek naar werken met IBD bekendgemaakt. Daaruit bleek dat veel mensen met IBD werken, maar er zijn verbeteringen/ aanpassingen nodig.

Een deel van onze activiteiten hebben wij toen niet kunnen uitvoeren vanwege corona. Hoewel corona er nog steeds is, is het binnenkort tijd om het vervolg van Wereld IBD-dag uit te voeren. Dat doen we in de Week van de Toegankelijkheid van 5 tot en met 9 oktober 2020.

Wat gaan we doen?

We vragen die week op twee manieren aandacht voor werken met IBD. We hebben onlangs vijf mensen met IBD gefilmd die vertellen over de impact van hun ziekte op hun werk. Daar zitten mensen tussen die werken, maar ook die niet meer betaald kunnen werken vanwege hun ziekte. Elke dag lanceren we via social media een nieuw filmpje.

Daarnaast organiseren we op social media de actie ‘Mijn baas is paars’. Hiervoor kun jij jouw  baas in het zonnetje zetten door het overhandigen van een paarse trofee (zie hierboven).

 

 

Delen op social media:

Sluit je bij ons aan

Ontvang ons kwartaalmagazine Crohniek en nog veel meer voordelen:

  • Gratis activiteiten bij jou in de buurt
  • Ontmoet andere mensen met Crohn of colitis
  • Ontvang onze gratis toiletpas

Word lid

Help ons helpen

Wij zijn de enige vereniging die zich richt op mensen met de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa of short bowel. We kunnen niet zonder jouw steun. Help mee!

Bekijk hoe je kan helpen

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijkse nieuwsbrief
Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Crohn, colitis of short bowel? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.