Actueel
03-06-2019

Nieuwe directeur Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland

Op 1 juni 2019 is Menne Scherpenzeel gestart als nieuwe directeur bij de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN). Hij heeft het stokje overgenomen van Tineke Markus, die bijna 25 jaar het boegbeeld was van de CCUVN, en met prepensioen is gegaan.

Sporen verdiend

Menne Scherpenzeel heeft zijn sporen verdiend in de non-profitsector. Na een loopbaan bij onder andere de Nederlandse Hartstichting en het VSBfonds, was hij tot voor kort werkzaam als directeur van SailWise, een aanbieder van meerdaagse watersportactiviteiten voor mensen met een beperking. Hij is bestuurslid van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). De gevolgen van het hebben van een chronische darmziekte zijn voor hem niet onbekend, aangezien zijn 22-jarige dochter de ziekte van Crohn heeft.

Al het goeie voortzetten

De nieuwe directeur spreekt zijn bewondering uit over de organisatie die zijn voorganger Tineke Markus heeft neergezet: ‘De CCUVN is een stevige vereniging, met een mooi dienstenpakket en ledenaantal. Ik wil al het goeie van de vereniging voortzetten en de onzichtbare ziekten zichtbaarder maken. Een belangrijke opdracht is om te werken aan een toekomstbestendige CCUVN. Ik vind het een eer om het stokje van Tineke Markus over te nemen en haar goeie werk voor de vereniging te continueren.’

Fotograaf: Joris Aben

Interview in MAGMA

Lees ook het interview met Tineke Markus en Menne Scherpenzeel dat in MAGMA (het tijdschrift van de Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen) stond.

Delen op social media:

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijkse nieuwsbrief
Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Crohn, colitis of short bowel? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.