Actueel
27-05-2019

Nori Health helpt kwaliteit van leven te verbeteren

Het testen van de Nori Health app, een digitale coach voor mensen met IBD, is onlangs succesvol afgerond. De app helpt de kwaliteit van leven voor mensen met IBD te verbeteren.

De eerste tests, uitgevoerd in samenwerking met CCUVN, zijn veelbelovend. Zo blijkt het volgen van een dieet, genoeg drinken en het correct gebruiken van medicatie, na 6 weken gemiddeld 28 procent hoger te liggen. Bovendien ervoer 56 procent van de deelnemers een verbetering in hun sociale leven. Zij hadden geen sociale activiteiten gemist vanwege hun aandoening.

Zes weken

De Nori Health app biedt een onbeperkt aantal conversaties gedurende een periode van zes weken. Daarmee onderscheidt de app zich van veel andere healthcare-apps die wel constant het gedrag van patiënten monitoren, maar de levensstijlkeuzes aan de mensen zelf overlaten. Met Nori neemt de digitale coach de leiding. Deze brengt de patronen van de levensstijl in kaart en suggereert actief op maat gemaakte veranderingen.

Lancering

Nori Health wordt eind 2019 op de markt gebracht in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Later dit jaar vindt er een tweede testronde plaats, gevolgd door een live pilot, waarna de app voor alle gebruikers zal worden gelanceerd.

Delen op social media:

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijkse nieuwsbrief
Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Crohn, colitis of short bowel? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.