Actueel
25-03-2021

Online Crohn & Colitis NL Leesclub

De leesclub voor de echte verhalen

Crohn & Colitis NL organiseert op zaterdag 24 april 2021 de eerste (online) Crohn & Colitis NL Leesclub. Tim de Wit, buitenlandcorrespondent in het Verenigd Koninkrijk voor onder andere NOS en Trouw, en zelf IBD’er, gaat in gesprek met auteur Thomas Heerma van Voss over zijn roman Condities, waarin de hoofdpersoon Crohn heeft.

Daarnaast vertellen auteurs Daniëlle van der Werf (links), Ricardo de Koning (midden) en Kris De Prins (rechts) over de boeken die zij schreven over hun leven met IBD. Zij beantwoorden vragen en gaan in gesprek met deelnemers aan de leesclub (dit onderdeel is gericht op mensen met IBD**). Dit gebeurt in de verschillende virtuele ‘zalen’, met in elke zaal een andere auteur.

Programma

Gezamenlijke deel

Tim de Wit (links) en Thomas Heerma van Voss trappen de leesclub af in de ‘hoofdzaal’, waarbij Tim Thomas interviewt over zijn vorig jaar verschenen roman Condities. Thomas leest daarnaast voor uit zijn boek en je kunt via de chat vragen aan hem stellen.

(Fotografen: (links) Stefan Heijendael (NOS) en Joris Aben)

 

Volgende ronde

Na het gezamenlijke deel kunnen mensen met IBD** in de volgende ronde luisteren naar en in gesprek gaan met de andere auteurs. Je kunt kiezen uit: (Geef hierbij je eerste en tweede voorkeur aan*):

  • Daniëlle van der Werf – Ontdaan
  • Ricardo de Koning – Crohning van de Koning
  • Kris De Prins – Hoge Nood wordt deugd, verhaal van een Crohn-getuige

*Op basis van het aantal aanmeldingen per auteur kan het zijn dat je niet beide voorkeuren gehonoreerd krijgt.

**Heb je geen IBD, dan ben je van harte welkom om het eerste deel van het programma (interview Tim de Wit met Thomas Heerma van Voss) bij te wonen. Je kunt je hiervoor aanmelden door ons een mail te sturen. Je hoeft je dan dus niet aan te melden via de onderstaande aanmeldknop.

Aanmelden voor online Leesclub

Meer lezen over:

Boek(en) bestellen:

Delen op social media: