Actueel
13-01-2021

Kinder stoma-app StoMakker heeft jouw stem nodig

Het krijgen van een stoma is enorm ingrijpend, zeker voor een kind. Het onderzoeksproject de kinder stoma-app #StoMakker is genomineerd voor de medische inspirator prijs, en heeft jouw stem nodig om de app te kunnen bouwen!

Want je zál het maar krijgen, een stoma als kind…

Daarom hebben diverse partijen, waaronder de Stomavereniging, Stichting Stomaatje, Crohn & Colitis NL, V&VN specialisten en Amsterdam UMC het idee ontwikkeld voor de app #StoMakker. De app is nu ‘in de race’ voor de ‘Medische Inspirator Prijs van @zonmw!

StoMakker helpt kinderen

Met de StoMakker-app leren kinderen al gamend om te gaan met hun stoma. Gamend inderdaad, want zo kan de informatie optimaal worden aangepast aan de leeftijd- en de belevingswereld van het kind. En, de kinderen kunnen ook veilig met ándere kinderen met een stoma chatten met de app! Want je kunt je als kind behoorlijk alleen voelen met je stoma, en niemand begrijpt je uiteindelijk zo goed als een ander kind met een stoma!

Narik vertelt waarom een stoma app belangrijk is voor hem.

Zo’n app gunnen wij dus ieder kind met een stoma. Jij toch ook?

Stem mee!

Let op:
Op de pagina waar je kunt stemmen, staan de drie genomineerden, dus niet alleen StoMakker.
Vergeet niet om je stem te bevestigen via je e-mail (check je spambox!)

 

 

Delen op social media:

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijkse nieuwsbrief
Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Crohn, colitis of short bowel? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.