Actueel
03-02-2020

Taboemoe? Soms is begrip het beste medicijn

Op 3 februari is de Maag Lever Darm Stichting samen met zes patiëntenverenigingen, waaronder de CCUVN, gestart met de campagne ‘Taboemoe. Soms is begrip het beste medicijn’.

De campagne bestaat onder meer uit een website, www.taboemoe.nl, een spotje dat wordt uitgezonden op NPO Gemist en flink wordt gedeeld op social media, en uit enkele video’s met mensen die het taboe willen bestrijden. Een van die mensen is Lieke Zengerink (blogger van de CCUVN), die de ziekte van Crohn heeft. Lieke is namelijk ook taboemoe en voert daarom campagne. Zij vertelt haar verhaal in een film op www.taboemoe.nl

Onderzoek

Taboes over spijsverteringsziektes zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa bestaan nog steeds volop in Nederland. Ruim 40% van de mensen met zo’n ziekte heeft het gevoel dat er een taboe of stigma rust op hun aandoening, blijkt uit het onderzoek. Die taboes en stigma’s hebben invloed op het dagelijks leven. Met de campagne ‘Taboemoe. Soms is begrip het beste medicijn’, willen we dit taboe doorbreken.

Bron: MLDS

In de Crohniek van maart lees je meer over het onderzoek dat voorafging aan deze campagne en waaraan veel leden van de CCUVN meededen.

 

Delen op social media:

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijkse nieuwsbrief
Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Crohn, colitis of short bowel? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.