Ervaringsverhaal

Blog Ankie – De allerlaatste

Dit is mijn laatste blog voor deze mooie vereniging. Na geruime tijd elke maand iets over mijn leven en de ziekte van Crohn te hebben geschreven, is het nu even klaar.

Ondanks dat ik soms te ziek was en ik soms echt niet wist wat ik nu weer op papier moest zetten, kwam er uiteindelijk altijd iets uit de pen. Niet elke maand even briljant of boeiend misschien, maar ik vond het ontzettend leuk om te doen. En ik hoop dat jij, als lezer, mijn blog met plezier hebt gelezen. Ik hoop dat ik voor sommigen iets kon betekenen in hoe om te gaan met de ziekte van Crohn. Herkenbaarheid, het gevoel ‘ik sta er niet alleen voor’, hopelijk vaak met een glimlach. En vooral die glimlach kenmerkt mijn schrijven. Ik ga geen onderwerp uit de weg, maar wel altijd met een knipoog. Het is soms allemaal al zwaar genoeg.

Ik ben tenslotte die blonde vrouw met een sarcastische, positieve kijk op het leven en niet de vrouw met de Crohn.

Toch realiseerde ik mij enige tijd geleden dat ik alles wat ik wilde delen en schrijven, inmiddels al had gedaan. Natuurlijk blijven er nog veel issues over om over te schrijven, maar ik wil voornamelijk gewoon Ankie zijn. Ik maak nog zoveel dingen mee naast mijn leven vol ziekenhuisbezoeken, onderzoeken en het soms ‘overleven’. Ik ben tenslotte die blonde vrouw met een sarcastische, positieve kijk op het leven en niet de vrouw met de Crohn. En dat gaf voor mij de doorslag voor deze beslissing. Er zijn nog zoveel meer mooie dingen om over te schrijven, dat ik mij daarop ga richten. Focussen op wat er in het leven, nog naast de Crohn is. Crohn bijzaak (proberen te) maken en dat lukt mij, door gedachtes waar ik blij van word, op papier te zetten.

Lezer, dankjewel voor deze mooie tijd! En mocht jij mij nou straks gaan missen…ik blijf nog steeds een van de beheerders van onze besloten Facebookgroep. Dus wellicht dat we elkaar daar nog eens treffen.

Liefs, Ankie Stuijts

Ankie Stuijts (44) woont in het Brabantse land. Ze is een echte control freak, wat niet altijd handig is met de ziekte van Crohn. Een ziekte die zij al ruim 25 jaar heeft. Ondanks de ernstige vorm hiervan staat zij altijd positief in het leven. Betrokken en breed georiënteerd en geïnteresseerd in wat er nog meer in de wereld speelt. Dankzij haar creatieve brein, schrijft zij veel, voor diversen bladen, en nu ook voor Crohn & Colitis NL. Een vereniging waar zij zich al een aantal jaren voor inzet als vrijwilligster. Misschien ken je haar van de besloten Facebookgroep, waar zij een van de beheerders is.

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: