Ervaringsverhaal

Blog Marianne – After summer mijmeringen

Ik lig languit op de bank en vraag me af of iedereen dat nu doet.

Hoewel ik goed tegen de hitte kan, was de hitte van onlangs de limit. Of kwam dat doordat ik de dag ervoor zomaar 40 kilometer over de hei had gefietst op mijn ruim 20 jaar oude fiets? Anyway, ik was even uitgeteld. Ik houd van zwemmen in de zee, maar zelfs die is lauw. Niks opgefrist dus. En oh ja, onlangs ben ik erachter gekomen (dat werd tijd) dat ik van dikke plakken gesneden speltbrood last van mijn linkercolon krijg, ergens ter hoogte van mijn lies. En nog wel speltbrood. Waarschijnlijk te dikke plakken. De bevestiging dat het inderdaad zo was, kreeg ik al vlot, toen ik het brood twee weken niet meer at. Geen last. Sowieso ben ik al geen broodeter, maar soms vind ik een stokbroodje of een verse dikke plak brood wel erg lekker.

Dat reizen op zich is oké, maar het gedoe erna

Liggend en al mijmerend op de bank gaan er diverse gedachten door mij heen. Het jaar van reizen is even afgelast. Geen Barcelona, geen Brussel en Bristol nog maar afwachten…Dat reizen op zich is oké, maar het gedoe erna: 10 dagen in quarantaine kunnen we ons niet veroorloven. Verder is er zakelijk een Coro-voor en een Coro-na. Trainingen met groepen staan on hold. De tijd geeft mij de gelegenheid na te denken en 1 op 1 afspraken met vrienden te maken. Het is fijn sommige weer te zien, zij waren soms even ondergedoken. En wandelen in het duin is heerlijk! Ik voel me gezegend met mijn vrienden, de vrijheid die ik heb en de gezondheid waarin ik verkeer. Hoewel ik tot de risicogroep behoor, gedraag ik me daar niet naar. Ik doe wat de ander wil en hanteer de RIVM regels van de ander. Ik heb mijn eigen mening. Dat kan nog. We leven immers in een vrij land….

Marianne heeft sinds 25 jaar de diagnose colitis ulcerosa. In 2016 en 2017 kreeg ze twee ernstige opvlammingen. Met name in deze periode schreef ze veel van haar nu te lezen blogs. Het thema van haar blogs is leren loslaten en beter worden. Lees meer over Marianne.

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: