Ervaringsverhaal

Blog Marianne – Ik besluit geen horloge om te doen

Voor mij ligt een weekje vakantie. Op het strand. In een vrijstaand huisje aan zee.

Het eerste uur dat ik daar ben ervaar ik al een zen-gevoel. Het ruisen van de zee op de achtergrond.

Tel daarbij op een lekker wijntje en de zon na twee weken regen. Ik zondig met rode wijn en een toastje brie, de voor mij te pittige Mexicaanse linzensoep laat ik voor wat het is. Ik koester me als een reptiel in de zon en de wijn maakt me dizzie. Na twee uur kan het me niks meer schelen dat ik een bon heb gekregen voor te hard rijden. 80 in plaats van 50, op een weg waar ik me afvroeg hoe hard ik er eigenlijk mocht rijden. € 285,00 en te hard rijden was niet eens lekker. De dag in Zeeland wel. Ik laat het los en geniet van de zon. Ik heb me nog net wel ingesmeerd. Meestal houd ik me in de schaduw tussen 12.00 en 15.00 uur. Vandaag niet. Lekker puh. Het ruisen van de zee geeft rust. Ik geniet.

Ik laat het los en geniet van de zon.

Het eerste dat ik doe als ik wakker word, is met mijn badjas aan naar de zee lopen. Vlak voor de golven laat ik mijn jas van me afglijden en loop zo bevallig mogelijk de zee in. Naakt. Heb je enig idee hoe lekker dat is? Die ochtend zwem in tegen de stroom in. De terugweg is onevenredig snel. Het voelt goed en de zee verkwikt. Wat heerlijk om zo mijn dag te beginnen. Op de terugweg neem ik een schelpje mee. Voor iedere keer dat ik gezwommen heb.

Het huisje aan zee is onze opslag. Verder leven we het weekje buiten. We zwemmen, we lezen, we wandelen, we zwemmen weer, we doen niets. We moeten niets. Het weer is ons goed gezind en de dagen zijn zon overgoten. We zien de schatten van de zee en een prisma in de lucht, spotten laat in de middag een zeehondje en ‘s nachts om 02.00 de komeet Neowise. Overdag doen we een middagdutje in de schaduw.

Ik denk nog maar even niet aan mijn ziekenhuis-klusje, als ik volgende week weer thuis ben. De datum voor mijn infuus staat dan alweer gepland.

 

Marianne heeft sinds 25 jaar de diagnose colitis ulcerosa. In 2016 en 2017 kreeg ze twee ernstige opvlammingen. Met name in deze periode schreef ze veel van haar nu te lezen blogs. Het thema van haar blogs is leren loslaten en beter worden. Lees meer over Marianne.

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: