Ervaringsverhaal

Blog Marianne – Laatste blog

Het briefje knispert in mijn hand, het voelt zacht, glad en nieuw. Ik overhandig het op de Japanse manier. Vanachter zijn mondkapje zie ik de glimlach, in zijn ogen verbazing en verrukking.

Hij denkt nog net op tijd aan de maatregelen en geeft me geen knuffel maar een elleboogje. Hij bedankt me met zijn stralende ogen. De verkoper van de daklozenkrant is blij met de € 50,00 die ik hem geef. Save it – Spend it – Share it.

Waarom dit verhaal? Het doet me denken aan mijn kernwaarden.
Passie Energie Gedreven Aanhoudend.

Na 3 jaar schrijven voor Crohn & Colitis NL geef ik het stokje door. En dat in een heel bijzonder jaar. En toch voelt het goed. Er gaat een deur dicht en er openen vast wel een of twee nieuwe. Natuurlijk blijf ik verbonden aan de vereniging, als het allemaal weer kan, geef ik graag gastlessen. En er komt natuurlijk vast nog wel een boek met mijn schrijfsels over Beter Worden.

Beter Worden. Dat gun ik iedereen. Iedereen op zijn of haar eigen manier. Het schrijven heeft mij geholpen mijn ziekte een plekje te geven. Vanaf 2016 na 10 dagen ziekenhuis alleen op een kamer, naar weer bruisen van energie en minimaal 2 tot 3 keer per week de zee in duiken, het hele jaar door! Mij helpt positiviteit. En natuurlijk heb ik liever het infuus van thee dan dat van het ziekenhuis. Maar voor nu hoort het in mijn leven. En dat is goed.

Ook natuurlijk is dat ik naast mijn werk, gewoon blijf schrijven, over Beter Worden. En zakelijke blogs bij Verkopers Online over mijn passie communicatie aan de telefoon. Tot ziens op een event of gastles. En als dit helpt,

Beter worden.

Herstel
Ik strek mijn been
Ik krom mijn rug
Ik ben ver heen
Op de weg terug
(BOB)

 

Marianne heeft sinds 25 jaar de diagnose colitis ulcerosa. In 2016 en 2017 kreeg ze twee ernstige opvlammingen. Met name in deze periode schreef ze veel van haar nu te lezen blogs. Het thema van haar blogs is leren loslaten en beter worden. Lees meer over Marianne.

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: