Ervaringsverhaal

Blog Marianne – Paradigma

Niets. Niets dan blauw. Niets dan de blauwe lucht en de wind die loeit om het huis. Verder niets. Mijn gedachten gaan verloren in de wind. De zon straalt op mijn snoet. Ik voel haar warmte. Mijn gedachten wapperen weer terug. Naar de bijzondere dingen die nu gebeuren…

Ik ben op zoek naar de voordelen in deze periode, met als tegenhanger een nadeel waar je anders niet eens over zou nadenken.

Voordeel: De dubbele voorpret van afgelaste concerten en evenementen, die gelukkig wel verzet worden. Dit jaar toevallig best veel. De Pentatonix, Petra Berger, RuPaulDrag Event, de lezing van Esther Perel. De vrijwilligersdag van Sail.

Nadeel: Dat de moeder van een vriendin heel ziek is. Als ze nu overlijdt, kan haar andere dochter, die in het buitenland woont, niet naar de begrafenis. Ze kan zelfs nu niet eens overkomen..

Voordeel: De rust in de natuur, afname van CO2.

Nadeel: Dat je je oma in het bejaardenhuis geen knuffel meer mag geven (niemand eigenlijk).

Voordeel: Dat ik deze week nog nooit zoveel boeketten thuisbezorgd heb gekregen!

Nadeel: Dat alle op handen zijn minder ernstige operaties en artsbezoeken straks allemaal doorgeschoven worden naar de zomervakantie, dus ook nog eens een stikdrukke tijd voor de artsen en verpleegkundigen voor de boeg na COVID-19.

Voordeel: Heel Nederland gaat op Berenjacht!

Nadeel: Dat er soms een drone nodig is om mensen uit elkaar te houden.

Voordeel: Ineens maakt het niet meer uit of je een huilend kind of een blaffende hond op de achtergrond hoort als je een telefoongesprek hebt (thuiswerken).

Kortom, ons hele paradigma, de bril waardoor we naar het leven kijken, verandert misschien wel voorgoed. Alles wat gewoon leuk was, wordt bijzonder. Dingen waar je nooit over hoefde na te denken, worden nu een uitdaging. Onze creativiteit wordt op de proef gesteld. Net als ons geduld. En de liefde, die groeit!

Wat vind jij het meest opmerkelijk?

Stay Safe
Be Healthy
Be Sweet #daslief

 

Marianne heeft sinds 25 jaar de diagnose colitis ulcerosa. In 2016 en 2017 kreeg ze twee ernstige opvlammingen. Met name in deze periode schreef ze veel van haar nu te lezen blogs. Het thema van haar blogs is leren loslaten en beter worden. Lees meer over Marianne.

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: