Ervaringsverhaal

Blog Mariëlle – Vakantie in Nederland

Deze zomer is het tweede jaar op rij dat wij in Nederland vakantie vieren. Reden: corona en mijn medische situatie.

Na een grote opvlamming en ziekenhuisopname in juni dit jaar ging ik naar huis met 11 verschillende medicijnen op mijn dagelijkse innamelijstje. Waarvan onder andere 2 immunosuppressiva en een antibiotica. Ik mocht van m’n arts niet naar het buitenland en geloof me, ik wilde ook niet! Ik vond het veel te spannend om in deze toestand iets op te lopen in het buitenland.

Omdat er veel meer duidelijk is rondom corona in Nederland, durfde ik dit jaar de oversteek naar een van de Waddeneilanden te maken.

Normaliter gaan we naar het buitenland, Spanje of Zuid-Frankrijk. Dit jaar bleven we dus weer dicht bij huis en (indien nodig) in de buurt van een Nederlands ziekenhuis. Dat was wederom helemaal geen straf! En daar komt ie, de grote cliché-zin die we in coronatijden veel hebben gehoord: “Nederland is zo mooi!”
Er zijn zoveel plaatsen waar wij nog niet zijn geweest. Omdat er veel meer duidelijk is rondom corona in Nederland, durfde ik dit jaar de oversteek naar een van de Waddeneilanden te maken. Dus gingen we naar Ameland.

Het was heerlijk om met de kids het eiland rond te fietsen. Wel op de elektrische fiets, want dat maakt het allemaal net wat makkelijker voor mij qua energieverdeling. Maar mijn man vond dat ook wel prima, en zo konden we met z’n vieren het eiland ontdekken. We hebben een heel fijne vakantie gehad en echt genoten.

Toch zou ik het ook weer leuk vinden om volgend jaar naar Frankrijk te gaan. Dat zou dan tevens betekenen dat ik dan op minder medicijnen zit en ik stabiel ben. Ik kijk ernaar uit!

 

Mariëlle (36) kreeg in 2005 de diagnose colitis ulcerosa. De afgelopen jaren is zij nauwelijks in remissie geweest. Samen met haar man Arno heeft ze twee dochters Leah (6) en Femme (4). In haar blogs neemt zij jullie mee in haar leven met de ziekte en de daarbij behorende uitdagingen. Binnen de kaders van de colitis is Mariëlle vastberaden er altijd het beste van te maken.

Volg Mariëlle ook via Instagram: @leven.met.colitis.ulcerosa

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: