Ervaringsverhaal

Blog Peter – En bingo!!

Helaas, het is ons ook overkomen. Mijn partner en ik zijn beiden positief getest op corona. Vier dagen geleden werd mijn vrouw positief getest, terwijl ik de eerste klachten toen ook al kreeg.

Omdat ik niet in de gezondheidszorg werk, moest ik iets langer op mijn test wachten.
Tja, hoe kan dit nou?, vroegen we ons af. We volgen de voorschriften allebei secuur en hebben feestjes afgezegd en zijn niet op drukke plekken geweest. Ook hebben we de afgelopen weken hetzelfde dagprogramma gehad, omdat we vakantie hadden. Onze motivatie om voorzichtig te doen was groot, immers ik behoor met mijn medische geschiedenis tot de risicogroep. Wel zijn er kleine verschillen geweest. Een andere deurklink vastpakken, of tijdens wandelingen hardlopers, die niet even kort naast ons allebei liepen. Of allerlei andere situaties, die zomaar kunnen ontstaan omdat niet iedereen overtuigd is van de risico’s. De GGD benaderde ons voor bron- en contactonderzoek, maar de onderzoeker concludeerde al snel dat er geen enkele vermoedelijke richting is om in te zoeken, gezien onze contacten van de voorgaande weken.

Mijn partner heeft een milde griep, terwijl ik vooral veel last heb van vermoeidheid.

Leuk is het niet echt. We hebben zo ons best gedaan om het niet te krijgen, en mijn partner voelt zich schuldig omdat ze denkt dat zij het virus heeft meegebracht. Gelukkig valt het tot nu toe mee met de ziekteverschijnselen. Mijn partner heeft een milde griep, terwijl ik vooral veel last heb van vermoeidheid. En mijn spieren en gewrichten doen veel meer pijn en ik heb regelmatig koorts, die gedrukt wordt met pijnstillers.

Tja, en als ik dan kijk naar hoe onverklaarbaar het in mijn eigen leven gaat, dan is het toch merkwaardig hoe iedereen bezig is de grenzen van de regels op te zoeken. Misschien is dit wel het gevolg van bekenden die ook op foutjes worden betrapt. Bizar is hoe dat uitvergroot wordt in de media. Zou het niet veel motiverender en beter werken als we dagelijks mooie beelden zien en verhalen lezen van mensen die op hun eigen manier een oplossing hebben gevonden om de coronaregels zo goed mogelijk toe te passen? Dus niet de grens opzoeken, maar zo maximaal mogelijk binnen de lijntjes kleuren en anderen inspireren met hun oplossingen.

 

Peter Jacobs (59) kreeg in 2018 de diagnose colitis ulcerosa en moest als gevolg hiervan zijn sociale en werkende leven behoorlijk aanpassen. Ondanks alle veranderingen blijft hij positief en haalt hij het maximale uit het leven. Inmiddels heeft hij een nieuwe balans gevonden. Hoe? Dat vertelt hij in zijn eerste blog.

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: