Ervaringsverhaal

Blog Peter – Elk nadeel heeft zijn voordeel

Ik moet de laatste tijd veel denken aan een bekende uitspraak van Johan Cruijff: ‘Elk nadeel heeft zijn voordeel’. Inmiddels zitten we alweer een tijdje in de tweede lockdown en vliegt het nieuws me om de oren over welke beslissingen/dingen wel of niet goed zijn (gegaan).

Ik laat deze berichten maar aan me voorbijgaan en ben steeds meer op zoek naar de voordelen van de coronamaatregelen. Ik heb het dan niet over minder lichamelijke klachten of meer energie, maar iets anders. Zo heb ik nu veel meer tijd en rust om aandachtig naar de songteksten van mijn favoriete muziek te luisteren. Daar zit toch een hoop moois tussen.

Wat vind je bijvoorbeeld van de tekst: ‘Vrijheid is slechts een ander woord voor niets te verliezen’? Dit komt uit Me and Bobby McGee van Janis Joplin. Of de tekst: ‘Sympathie is wat we nodig hebben mijn vriend, want er is niet genoeg liefde om het mee te doen’. Dit komt uit Sympathie van Steve Roland.

Voor mij zijn het zinnen die dagen in mijn hoofd kunnen blijven hangen en me een mooi en goed gevoel geven.
Ten slotte nog een heel mooi stukje tekst uit Innuendo van Queen:

Zolang de zon nog aan de hemel staat, en er zand ligt in de woestijn.
Zolang de beukende golven nog op het strand komen rollen.
Zolang er nog wind is, sterren en de regenboog, totdat de bergen ten ondergaan in de vlakte.
Blijven we proberen om die dunne lijn te bewandelen.
Oh, we blijven het proberen, gewoon maar onze tijd volbrengen.

Tja wat kan ik hier nog aan toevoegen in deze tijd.
Een goed 2021 toegewenst en blijf zo gezond mogelijk.

Peter Jacobs (59) kreeg in 2018 de diagnose colitis ulcerosa en moest als gevolg hiervan zijn sociale en werkende leven behoorlijk aanpassen. Ondanks alle veranderingen blijft hij positief en haalt hij het maximale uit het leven. Inmiddels heeft hij een nieuwe balans gevonden. Hoe? Dat vertelt hij in zijn eerste blog.

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: