Ervaringsverhaal

Blog Peter – Viruservaringen

Mijn partner en ik hebben beiden corona gehad. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen. Mijn partner had alleen lichte griepklachten, terwijl ik toch wel een paar weken behoorlijk ziek ben geweest met koorts, keelpijn en allerlei ander ongemak.

Gelukkig is een ziekenhuisopname niet nodig geweest en ben ik weer goed hersteld, met uitzondering van mijn reuk en smaak, die nog niet terug zijn.

Wel is het bijzonder om te ervaren hoe de virusregels werken. Op advies van de GGD zijn we twee weken in quarantaine gegaan, dat viel niet mee. Het advies van de overheid is om echt helemaal thuis te blijven. Echter, mijn huisarts adviseerde mij toch om, ter voorkoming van trombose, zeker een paar keer per dag een stuk te gaan wandelen.
We wilden de boodschappen thuis laten bezorgen, maar daarvoor was de wachttijd zo lang dat we het risico liepen om van de honger om te komen in plaats van van het virus. Zo valt het niet mee om het goed te doen en je aan de richtlijnen te houden.

Waar we heel blij mee zijn is dat we in ieder geval immuniteit hebben opgebouwd, zonder al te ziek te worden.

Verder was het bijzonder dat de mensen waarmee we de laatste twee dagen langer dan vijftien minuten in contact waren geweest, zich ook moesten laten testen. En zij moesten ook in quarantaine gaan, totdat ze een negatieve uitslag hadden. Het is niet prettig als je dit bij andere mensen veroorzaakt. Maar die twee dagen zijn wel heel kort als het virus tot maximaal tien dagen in je lijf aanwezig kan zijn voordat je ziek wordt.

Waar we heel blij mee zijn is dat we in ieder geval immuniteit hebben opgebouwd, zonder al te ziek te worden. Maar er kan best wat verbeterd worden, door beter naar de samenhang van de maatregelen te kijken en hier duidelijker over te communiceren. Er zijn wel folders en een website, maar daar vind je geen informatie om bovenstaande onduidelijkheden weg te nemen. Blijf allemaal gezond zodat je er niet mee te maken krijgt. Dat is nog altijd het beste.

 

Peter Jacobs (59) kreeg in 2018 de diagnose colitis ulcerosa en moest als gevolg hiervan zijn sociale en werkende leven behoorlijk aanpassen. Ondanks alle veranderingen blijft hij positief en haalt hij het maximale uit het leven. Inmiddels heeft hij een nieuwe balans gevonden. Hoe? Dat vertelt hij in zijn eerste blog.

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: