Professional

Expeditie IBD 2023

In de laatste week van juni 2023 gaan 14 mensen met IBD – samen met MDL-arts Vincent de Jonge en Menne Scherpenzeel, directeur Crohn & Colitis NL, de Grossglockner beklimmen, de hoogste berg van Oostenrijk (3798 meter). Zij hopen met elkaar de top van de berg te bereiken. En zij halen hiermee geld op zodat Crohn & Colitis NL drie Pit & Fit leefstijlevents kan organiseren later dit jaar.

Steun Expeditie IBD

Waarom Expeditie IBD?

 

 

Crohn & Colitis NL organiseert Expeditie IBD en wil hiermee:

  • Meer aandacht voor de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa en de impact die deze chronische ziektes op het leven van mensen met IBD hebben.
  • Meer aandacht voor gezonde leefstijl en het belang van bewegen voor mensen met IBD.
  • Laten zien dat de deelnemers aan Expeditie IBD met elkaar een doel kunnen bereiken, dat ze vooraf niet voor mogelijk hielden. Hiermee willen zij een voorbeeld zijn voor andere mensen met IBD. Een cameraploeg volgt de deelnemers in aanloop naar de beklimming, om een film te maken van hun bijzondere prestatie.
  • Geld ophalen zodat Crohn & Colitis NL drie leefstijlevents kan organiseren in 2023.

Je beter voelen

Uit onderzoek blijkt dat voldoende bewegen de kwaliteit van leven verhoogt. En het heeft een positief effect op stemming, zelfvertrouwen, goed slapen en energie. Voldoende bewegen helpt ook om je mentaal beter te voelen. Ook voor mensen met IBD gelden deze voordelen. Daarom is er ook bij Crohn & Colitis NL steeds meer aandacht voor bewegen en gezonde leefstijl in het algemeen, bijvoorbeeld in 2022 met de start van de campagne Pit & Fit.

Steun de Expeditie IBD deelnemers!

Met jouw donatie organiseren we 3 Pit & Fit leefstijlevents

Steun Expeditie IBD

De deelnemers aan Expeditie IBD verleggen letterlijk en figuurlijk hun grenzen met de beklimming van de Grossglockner. Steun jij hen met deze geweldige prestatie? Met het geld dat wij ophalen met onze online collectebus Expeditie IBD, organiseren wij drie Pit & Fit leefstijlevents. Deze events zijn voor iedereen die meer wil weten over een gezonde leefstijl en ook voor IBD’ers die zelf al bezig zijn met het verbeteren van hun leefstijl. Kortom, we willen zoveel mogelijk mensen met IBD laten genieten en kennismaken met de voordelen van een gezonde leefstijl.

Waar en wanneer?

  • Utrecht – zaterdag 3 juni – in de Wilg
  • Zwolle (datum en locatie volgen nog)
  • Eindhoven (datum en locatie volgen nog)

Wat gaan we doen?

  • 2 sprekers over leefstijl
  • Workshops voeding, mindfulness, bewegen (kick-start), fietsen enz.

Maak kennis met Esther, Siety en Marleen

Esther, Siety en Marleen zijn al sinds eind 2022 druk aan het trainen voor Expeditie IBD. Zij delen hun ervaringen in aanloop naar de Expeditie. Je vindt hun ervaringen op onze website en op onze socials.

Esther heeft de ziekte van Crohn.

Zij wil vooral positiviteit uitstralen. Ze verwacht dat de expeditie haar zal confronteren met wat kan en niet. Eigenlijk is ze niet zo’n sportster. Esther houdt een dagboek bij met veel humor en sarcasme. Ze wil gedeelten uit het dagboek op socials delen. Het kan allemaal wel: Crohn heeft zich maar aan te passen. Ze wil jongeren laten zien dat je niet bang hoeft te zijn voor de ziekte.

Lees Esther’s blog

 

 

Siety heeft colitis ulcerosa

Siety wil de expeditie gebruiken om uit haar hoofd te komen en in haar lichaam. Niet op de bank hangen, maar de buitenlucht zijn positieve invloed laten uitoefenen.

Zie Siety’s eerste vlog

Spannend, maar vooral leuk en dankbaar dat ik mee mag doen! Uitgekozen, omdat ik vind dat buitensporten mijn colitis ulcerosa draagzamer en rustiger heeft gemaakt.

 

 

Marleen heeft colitis ulcerosa

Marleen groeide op met vakanties in de bergen. De toppen lonken, maar ze heeft vaak andere keuzes moeten maken vanwege haar ziekte. Nu wil ze met de expeditie het gevoel van de bergen terughalen. Ze vindt het belangrijk in haar verhaal aandacht te vragen voor leefstijl. Marleen vertelt in Crohniek (verschijnt maart 2023) waarom zij meedoet met de expeditie.

 

 

 

De organisatiekosten van Crohn & Colitis NL en de productie van de Expeditie IBD-film zijn mede mogelijk gemaakt door Galapagos, Janssen en Pfizer.

Delen op social media: