Ervaringsverhaal

Blog Lieke – Van overleven naar leven

Daar ben ik weer! Terug van weggeweest. Het gaat al lange tijd best heel goed met mij, en daardoor dacht ik; kan ik dan nog wel schrijven voor Crohn & colitis NL? Maar dit is ook onderdeel van mijn verhaal, het proces en mijn ontwikkeling.

Ik had niet durven dromen dat ik na mijn diagnose en periode van ziekte weer zo zou kunnen functioneren. Ik ben druk in de weer, werk veel in mijn eigen bedrijf, heb opdrachten waarvoor ik naar de andere kant van het land reis. Daar heb ik jaren aan gewerkt – aan mijn herstel en het oprekken van mijn comfortzone. Door therapie, bewustwording, begeleiding. Alles wat ik niet meer dacht te kunnen of ook lange tijd niet kon, ging ik weer uitproberen. Stap voor stap.

Een diner van een vreemd restaurant, gaat dat wel goed?

Zo ging ik met de auto voor een opdracht naar Zeeland om daar een hele dag te fotograferen en begeleiden op locatie, met daarna een overnachting in een hotel. Een diner van een vreemd restaurant, gaat dat wel goed? Iets waar ik eerder van dacht, echt niet! Heb ik toch gedaan. En het werkt. Ik ben dan zenuwachtig, heb vaak wat meer buikpijn in de aanloop, maar merk na afloop; hey het is gelukt! En dat geeft me steeds meer zelfvertrouwen. Ook drink ik nu geregeld een wijntje, wat eerst echt niet kon! Na een hoop 💩 angst ben ik toch over die drempel heen, en voel ik me steeds meer in het leven staan.

Zo vervolg ik mijn reis van overleven naar leven. Wat ook heel spannend voelt. Want wat als het weer misgaat? Wat als ik weer uit balans raak? En hoe ik daarmee omga? Daarover ga ik de komende tijd vaker schrijven. Je kunt mijn reis vanaf nu hier af en toe volgen!

Wil je meer weten over mij? Bekijk eens mijn website

Lieke schreef in februari 2020 voor het laatst voor Crohn & Colitis NL. Lees haar blog uit 2020 en maak kennis met Lieke in haar eerste blog.

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: