Ervaringsverhaal

Blog Peter – Wonderbaarlijk en dankbaar

Het is en blijft een bijzondere gewaarwording: de laatste paar maanden word ik telkens weer een beetje verrast als de webredactie van Crohn & Colitis NL vraagt of mijn blog al klaar is. Ik hoefde voorheen nooit na te denken waarover ik wilde schrijven, omdat colitis ulcerosa iedere dag in mijn leven was. Dat is de laatste maanden gelukkig helemaal anders. De tijd sinds mijn vorige blog is omgevlogen en ik moet weer op het laatste moment aan de slag.

Het is allemaal zo wonderlijk en bijzonder. Ik moest de afgelopen vier jaar echt iedere dag naar energie zoeken om de uren door te komen, maar dat gaat nu vanzelf. Het revalidatietraject van afgelopen zomer heeft me ontzettend veel gebracht. Daar ben ik echt dankbaar voor. Ik kan gewoon mijn dingen doen zonder rekening te hoeven houden met mijn colitis. Een mooi voorbeeld van de afgelopen weken is onze reis naar New York waar we familie opzochten. Voorheen moest ik dit uitgebreid plannen en heel veel rekening houden met de vermoeidheid door de lange reis en de jetlag. Deze keer ging het als vanzelf. Ik heb helemaal nergens last van gehad en ben een dag na thuiskomst alweer druk bezig met allerlei andere dingen. En dit terwijl ik voorheen echt een week nodig had om weer een beetje te herstellen en ook tijdens het verblijf in Amerika moest ik altijd erg op mijn tellen passen.

Ik kan gewoon mijn dingen doen zonder rekening te hoeven houden met mijn colitis ulcerosa

Ik ben heel dankbaar dat het nu anders gaat. Het went ontzettend snel dat ik geen beperkingen of nadelen meer ondervind van de colitis ulcerosa.

Omdat het nu zo goed met me gaat, ben ik niet meer de juiste persoon om een maandelijkse blog voor Crohn & Colitis NL te schrijven, vind ik. De chronische ziekte heeft geen invloed meer op mijn leven en daardoor is het voor mij lastig te bedenken waar mijn blog over moet gaan. Ik ga het stokje dus overdragen aan een nieuwe blogger.

Ik wil de lezers heel hartelijk bedanken voor de vele reacties die ik heb gekregen. Ik wens iedereen van harte toe dat ze een vergelijkbare doorbraak in de beperkingen van deze chronische darmziekte mogen hebben. Blijf gezond en geniet van het leven binnen de mogelijkheden die je hebt!

Peter Jacobs (60) kreeg in 2018 de diagnose colitis ulcerosa en moest als gevolg hiervan zijn sociale en werkende leven behoorlijk aanpassen. Ondanks alle veranderingen blijft hij positief en haalt hij het maximale uit het leven. Inmiddels heeft hij een nieuwe balans gevonden.

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: