Ervaringsverhaal

Blog Marianne – Ik schrik me wild

Ik zie bloed als ik naar het toilet geweest ben. Hoe kan dat nou? Mijn calprowaarden waren juist gigantisch gezakt en onlangs met de arts besproken. Ik voel me prima, heb genoeg energie en nu dit.

Ik zucht diep en kijk angstig nog eens om. Strepen in mijn agenda. Pas op de plaats, geen vlees meer.Ik realiseer me ineens dat ik bij mijn vriendin die avond ervoor wel heerlijk, maar heel pittig heb gegeten. Te pittig. Eigenlijk een “alles is weer lekker schoongebrand” pittig. Het was een eenmalige actie realiseer ik me na een week. Ook realiseer ik me eens te meer dat ik me dan evengoed nog wel weer heel kwetsbaar voel. En dat ik baalde als een stekker. En dat ik me weer even teruggefloten voelde. Alles in een blink of an eye.

Ik voel me prima, heb genoeg energie en nu dit…

Inmiddels een paar weken verder en mijn infuus alweer gehad. Ik merk daarna dat de hang naar zoet toeneemt, terwijl ik vroeger, zonder infliximab, eigenlijk altijd meer van hartig was. En ja, oké, niet te pittig.

Herken je dat? Meer zin in zoet? Hoewel ik geen snoeper ben en chocolade voor mij het slib van mijn darmen is, sus ik mijn zoet met lekkere koekjes bij de koffie. En best wel vaak een heerlijk gebakje. Wij hebben in het dorp een patisserie om van te smullen. Wat ik dus ook, te vaak doe. Het heeft ook te maken met celebrate life en zelf de slingers ophangen en zo.

Nu ik dit schrijf heb ik meteen een goed voornemen. Voortaan best wel een koekje bij de koffie en een gebakje alleen in het weekend.

Marianne heeft sinds 25 jaar de diagnose colitis ulcerosa. 

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: