Ervaringsverhaal

Maak kennis met Lieke, onze blogger

Ik zweet peentjes bij het schrijven van mijn eerste blogs. Publicatie van je eigen woorden, je stem, dat is toch wel een beetje een dingetje. Je zag mij misschien al op de cover van de Crohniek. nog zo’n hartaanval moment! Ik zal beginnen met mezelf voorstellen. Maar, hoe kan ik mijzelf proppen in één blog?

Ik ben Lieke Zengerink, 26 jaar – woon in Enschede samen met mijn vriend – en ik werd in 2010 ziek en kreeg in 2015 de diagnose ziekte van Crohn. Zoals je misschien zelf ook hebt ervaren, heeft dit bij mij mijn hele leven veranderd. Ik ging van rechtenstudent naar niks, naar een eigen bedrijf in fotografie & advies. Ik zal je in mijn blogs meer uitleggen over mijn transformatie, het ziekteproces en alles wat daar bij komt kijken. De littekens die het achterlaat en hoe ik in het dagelijks leven rondhuppel. Wat daar interessant aan is? Ik hoop herkenning, af en toe een glimlach, wat perspectief en mogelijk reflectie.

Ik ben een vrolijke, maar ook intense persoonlijkheid. Ik ben gevoelig, liefdevol en kan soms ook een flapuit zijn. Ik hou van gek doen en ik ben gék op de natuur. Ik voel me daar thuis. Daar zie ik dat alles verbonden is, hoe móói onze aarde eigenlijk is en hoe erg ik ervan houd. Als ik dat weer even vergeten ben – wat nog wel eens gebeurt – helpt me dat. Maar vooral fotografie is mijn rechterhand geworden in me weer verbinden met de wereld om me heen. Van isolatie naar aanschouwen, zo is het eigenlijk gegaan. Daar meer over in mijn blogs 😉 Ik zal één keer per maand een blog schrijven, en ik hoop dat je ze met plezier, een lach of een traan zal lezen!

De laatste blog van Lieke uit 2020 kun je hier nalezen.

Wil je meer weten over mij? Bekijk eens mijn website

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: