Evenement
13-04-2024

Bosbadsessie Eindhoven

Wanneer
zaterdag 13 april 2024
10.00 - 13.00 uur

Waar

Wasven
Celebeslaan 30
5641 AG Eindhoven

Meld je aan

In een bosbadsessie wandel je 2,5 à 3 uur in een heel langzaam tempo in de natuur. De begeleidster, Linde ten Broek, vertelt iets over de plek waar je bent en geeft je verschillende uitnodigingen die je in contact brengen met je zintuigen en de natuur. Stap voor stap luister je naar je eigen lichaam en ervaar je wat er is. Alles is welkom, je hoeft niets te bereiken, niet te presteren, alleen maar te zijn. De natuur fungeert als een spiegel, zij zal je laten zien en laten ervaren wat er is. Je hoeft niets te fixen, te veranderen of te verantwoorden. Alles is goed. Tijdens de wandeling kom je in contact met de natuur op een andere manier dan je gewend bent. De wandeling maak je voor jezelf, en na iedere uitnodiging wordt kort gedeeld wat er is ervaren. Juist door het langzame tempo komt je denken tot rust en heb je meer contact met je lichaam en het nu.

Resultaten van onderzoeken laten zien dat de bloeddruk kan dalen, je je rustiger en gelukkiger kan voelen en je meer contact hebt met jezelf en de natuur. Je voelt je energieker, je slaapt beter en je immuunsysteem kan een boost krijgen. Je stresshormonen verminderen en je ervaart meer focus en creativiteit.

Linde ten Broek laat je kennismaken met de kracht van vertraging en de heilzame werking van de natuur. Door onder andere meer rust in haar leven toe te laten, herstelde haar lichaam van chronische buikpijn en kwam haar overprikkelde spijsvertering tot rust.

Kijk voor meer informatie op haar website:  https://www.lindetenbroek.nl

 

Delen op social media:

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780