Evenement
17-09-2022

Dam tot damloop met team Crohn en Colitis Runners

Wanneer
zaterdag 17 september 2022
19.10 uur

Waar

Zaandam

Meld je aan

Na de geweldige ervaringen van een club mensen met IBD die de Zandvoort Circuit run hebben gelopen, komt er een vervolg met een nieuwe hardloopgroep. Heb je IBD? Wil je het hardlopen weer oppakken? Of ben je een beginner met hardlopen en wil je een uitdaging aan gaan? Doe dan mee!

Het doel van de hardloopgroep is de Dam tot Damloop bij night. Dat is 8 km, in Zaandam. Zowel de beginnende als de gevorderde loper (gevorderd is in dit geval makkelijk 5 km kunnen lopen) kunnen mee doen. De gezamenlijke training, onder leiding van Kirsten Cup, zal dus voor zowel de beginner als gevorderde geschikt zijn.  Afhankelijk van de ervaring van mensen kijkt zij wie er behoefte heeft aan een schema, en wie alleen komt op de gezamenlijke training maar tussendoor lekker zelf traint.

De startdatum van de gezamenlijke trainingen is afhankelijk van wie zich aanmeld; wanneer veel mensen ‘beginner’ zijn, dan is de start op zaterdag 2 juli 2022. De training is dan 12 weken. Zijn er alleen gevorderde lopers, dus die makkelijk 5 km kunnen lopen, dan is de start  zaterdag 16 juli 2022 en wordt er 10 weken getraind.

Deelname aan deze groep is gratis. Om de kosten te dekken (en wellicht iets extra’s) komt er voor de deelnemers een digitale collectebus. Je kan deze makkelijk delen via de socials. Verder ontvang je (bij voldoende goede maten) een shirt van de Dam tot Damloop, en kan je een hardloopshirt van Crohn & Colitis NL bestellen voor € 10,-.

Delen op social media:

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780