Evenement
25-09-2021

Fietsen voor de ziekte van Crohn & Colitis Ulcerosa (IBD)

Wanneer
zaterdag 25 september 2021
9:00

Waar

Amersfoort

Meld je aan

Dat bewegen gezond is, is voor iedereen wel duidelijk. Dat geldt ook voor mensen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (IBD). In onze achterban hebben we een grote groep fietsers, zowel  fanatieke  als minder actieve fietsers. De afgelopen jaren hebben al veel leden en niet-leden zich ingezet voor IBD, of liever gezegd kilometers weggetrapt. Met het geld dat zij hiermee bij elkaar hebben gefietst, is onder meer wetenschappelijk onderzoek mogelijk gemaakt.

Na de succesvolle fietstocht tijdens ons jubileum in 2019 blazen we dit jaar het fietsen weer opnieuw leven in. Wij willen graag met een aantal pelotons fietsers meedoen aan de Zuiderzee Klassieker (ZZK) op zaterdag 25 september 2021: een peloton fietsers die meedoet aan de 50 km, aan de 80 km en een peloton voor de 120 km. Mocht het maximale aantal mensen in een peloton zijn bereikt (ca. 12 personen) dan maken we meerdere pelotons aan. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor maag-, darm- en leveronderzoek, waaronder IBD. Leuk weetje: er mag op alle soorten fietsen worden deelgenomen aan de ZZK, ook met een elektrische fiets.

Aanmeldinstructie Zuiderzeeklassieker

Voor meer informatie over de kosten en achtergrond van de Zuiderzeeklassieker, kijk in bijgaand document of op https://www.zuiderzeeklassieker.nl/project/team-crohn-en-colitis-nl

Je kunt in het document ook zien dat Crohn & Colitis NL op zaterdag 3 juli en zaterdag 4 september twee trainingsritten organiseert!

Delen op social media:

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780