Evenement
06-11-2021

IBD Hardloopgroep

Wanneer
zaterdag 6 november 2021
10.00 - 12.00

Waar

Startplek:

Op de gratis parkeerplaats in het Amsterdamse bos,
bij Boerderij Meerzicht
Koenenkade 56, 1081 KG Amsterdam

Meld je aan

Heb je de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa met of zonder stoma? Wil jij het hardlopen (weer) oppakken, maar heb je net te weinig motivatie? Twijfel je of vind je het misschien toch spannend? Loop mee met onze eerste IBD-hardloopgroep! We lopen een rustige 5 km met de optie tot een, ook rustige, 10km voor wie dat wil.

We starten om 10.00 uur met een korte kennismaking. Vervolgens lopen we een rondje van 5 km waarbij het tempo laag is zodat er onderweg ook ervaringen kunnen worden uitgewisseld. Na dit rondje van 5 km kunnen mensen die dat willen ervoor kiezen om een nog een rondje van 5 km te lopen.

Ook mensen die twijfelen: doe mee! De training zal worden aangepast op de wensen van de groep. Plezier en kennismaking staat voorop.

De groep staat onder begeleiding van Kirsten Cup. Zij heeft 4 marathons en 3 ultralopen, (afstanden boven een marathon afstand) volbracht. Zij is zelf ervaringsdeskundige en heeft veel ervaring met voeding/vochthuishouding bij sporten (met een stoma).

Kirsten: ‘Het hoeven helemaal geen grote doelen te zijn, maar een kleine positieve verrassing voor iemand over zijn/haar kunnen zou een fantastisch doel zijn.’

Deze groep is een pilot: we kijken of er animo is voor deze groep, wat de ervaringen zijn van de deelnemers en of we de hardloopgroep met een vaste regelmaat laten terugkomen. Deelname aan deze groep is gratis.

Ook bij regenachtig weer gaat de hardloopgroep gewoon door.

Delen op social media:

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780