Evenement
27-08-2023

Leefstijldag Eindhoven - Groots met IBD

Wanneer
zondag 27 augustus 2023
12.00 -16.00 uur

Waar

De Herdgang (PSV)
Oirschotsedijk 12
5651 GC Eindhoven

Meld je aan

De leefstijldag

Als je de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa (IBD) hebt, krijg je meestal medicijnen om jouw symptomen onder controle te krijgen. Veel mensen hebben baat bij medicijnen. Daarnaast is er steeds meer aandacht voor gezonde leefstijl en de gunstige invloed daarvan op IBD. Veel mensen met IBD zijn op zoek naar praktische tips over een gezonde leefstijl: voeding, bewegen en ontspanning. Want wie gezond leeft, zit lekkerder in z’n vel, is weerbaarder en heeft meer energie.

Tijdens deze leefstijldag krijg je inhoudelijke informatie over sporten, mindfulness en algemene informatie over leefstijl. Je schrijft je daarnaast in voor een van de workshops. Naast het algemene programma is er een fietstocht, voor zowel de recreatieve fietser als wielrenners.

Programma

9.00 uur    Fietstocht (35 & 60 km)
11.45 uur   Inloop met lunch
12.30 uur   Sporten en bewegen als medicijn bij IBD 
13.00 uur   Onderzoek Mindfulness bij IBD.
13.30 uur   Korte pauze
13:45 uur   Algemene leefstijl bij IBD
14:15 uur   Korte pauze. Gelegenheid om naar workshops te gaan/om te kleden
14.30 uur   Workshops: Penalty schieten, Hardloopgroep, Bootcamp, Bosbaden (Mindfulness)
15.45 uur   Afsluiting

Fietstocht
Bij je inschrijving kan je aangeven of je deelneemt aan de fietstocht van 35 (recreatief) of van 60 km (wielrenploeg). Je fietst op je eigen fiets; die je meeneemt naar het evenement.

De Workshops

  • Penalty schieten: Harry Lubse, oud-eerste elftal speler van PSV en oud-international en Huub Stevens, oud-speler en voormalig coach, begeleiden de workshop. Je krijgt tips om te scoren en gaat uiteraard voor de meeste (doel)punten!
  • Hardloopgroep: Tijdens deze kennismaking met hardlopen wisselen we informatie af met lopen. Kirsten Cup heeft zelf de ziekte van Crohn en heeft al diverse groepen met IBD begeleid en geeft Running therapie. Met korte oefeningen krijg je handreikingen hoe je kan starten met hardlopen. Wanneer hier voldoende interesse voor is, starten we rond Eindhoven een hardloop-groep voor mensen met IBD.
  • Bootcamp: onder de enthousiaste leiding van Wieteke van den Boogert volg je een Bootcamp. Wieteke is personal trainer en bekend van het RTL-programma Obese. Zij heeft de ziekte van Crohn. Zij heeft een eigen personal training studio, en heeft daarnaast diverse prestaties op haar naam staan.
  • Bosbaden (Mindfulness): Linde ten Broek laat je kennismaken met de kracht van vertraging en de heilzame werking van de natuur. Door oa meer rust in haar leven toe te laten, herstelde haar lichaam van chronische buikpijn en kwam haar overprikkelde spijsvertering tot rust.

Praktisch
Leden van Crohn & Colitis NL hebben voorrang om deel te nemen aan de deze dag. Deelname aan de dag is gratis. De dag is inclusief lunch, koffie/thee en een versnapering aan het einde van de dag. Wanneer je je na 20 augustus afmeldt of niet op de dag aanwezig bent, sturen we een factuur van € 25,-

Er zijn kleedruimtes en douches aanwezig.

Parkeren kan op P1.

Download de uitnodiging

Delen op social media:

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780