Evenement
16-09-2023

Leefstijldag Utrecht

Wanneer
zaterdag 16 september 2023
12.30 - 16.00 uur

Waar

De Wilg
Mecklenburglaan 3
3581 NV Utrecht

Meld je aan

De leefstijldag

Als je de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa (IBD) hebt, krijg je meestal medicijnen om jouw symptomen onder controle te krijgen. Veel mensen hebben baat bij medicijnen. Daarnaast is er steeds meer aandacht voor gezonde leefstijl en de gunstige invloed daarvan op IBD. Veel mensen met IBD zijn op zoek naar praktische tips over een gezonde leefstijl: voeding, bewegen en ontspanning. Want wie gezond leeft, zit lekkerder in z’n vel, is weerbaarder en heeft meer energie.

Tijdens deze leefstijldag krijg je inhoudelijke informatie over het nut van bewegen en over voeding bij IBD. Je schrijft je daarnaast in voor een van de workshops.

Programma

12.30 uur      Ontvangst
13.00 uur      Opening door Crohn & Colitis NL
13.10 uur      Het belang van bewegen Marcel Groenen, MDL-arts Rijnstate ziekenhuis
13.40 uur      Voeding bij IBD Prof. Dr. B.J.M. (Ben) Witteman, Hoogleraar voeding en darmgezondheid (WUR), oud MDL-arts en Dr. Ir. Nicolette Wierdsma, Diëtist MDL/ coördinator onderzoek Diëtetiek en Voedingswetenschappen aan het Amsterdam UMC
14.15 uur      Workshops
15.30 uur      Afsluiting met borrel en hapjes van kookworkshop

De Workshops

  • Bootcamp: onder de enthousiaste leiding van Wieteke van den Boogert volg je een Bootcamp. Wieteke is personal trainer en bekend van het RTL-programma Obese. Zij heeft de ziekte van Crohn. Zij heeft een eigen personal training studio, en heeft daarnaast diverse prestaties op haar naam staan.
  • Balans en energie: Voor veel IBD patiënten is het vinden van de juiste balans en het maken van keuzes een dagelijkse uitdaging. Deze workshop staat in het teken van de dagelijkse confrontatie met IBD. Je krijgt handvatten om de kwaliteit van leven positief te beïnvloeden. De workshop wordt gegeven door MDL verpleegkundige en psychosociaal begeleider Christa Vermeer.
  • Kookworkshop: Ga aan de slag in de keuken en maak onder leiding van Lilian de la Mar heerlijke hapjes. Lilian is BATC therapeut® en heeft zich gespecialiseerd in wat voeding kan betekenen voor de gezondheid. Zij heeft haar eigen praktijk (De blauwe zone) en begeleidt mensen met voedingsvragen.
  • Mindwalk of Yoga; informatie volgt

Praktisch
Leden van Crohn & Colitis NL hebben voorrang om deel te nemen. Deelname aan de dag is gratis en is inclusief koffie/thee en een versnapering. Wanneer je je na 10 september afmeldt of niet op de dag aanwezig bent, sturen we een factuur van € 25,-

Er is een beperkte kleedruimte en geen douches aanwezig.

Parkeren kan op eigen gelegenheid in de wijk (betaald parkeren) of in de parkeergarage Q-park.

Delen op social media:

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780