Evenement
01-07-2024

Online spreekuur Vaccinaties bij IBD

Wanneer
maandag 1 juli 2024
19.30 - 20.30 uur

Waar

Online, thuis vanachter je laptop of smartphone.

Meld je aan

Veel medicijnen die artsen geven om de ontsteking in de darm te onderdrukken, kunnen ook je afweer onderdrukken, waardoor je minder weerstand hebt. Je hebt dan een grotere kans om infecties te krijgen. Deze infecties kunnen soms zelfs heftiger verlopen, als je weerstand flink wordt onderdrukt. Daarom is het belangrijk om je te laten vaccineren tegen bepaalde ziekten. Echter, als je afweer wordt onderdrukt, werken vaccins wat minder goed.

Tijdens dit spreekuur zal Wout Mares, MDL-arts in het ziekenhuis Gelderse Vallei ingaan op alle vragen.

Voorafgaan aan het spreekuur kan je jouw vraag indienen, maar ook tijdens het spreekuur is er gelegenheid om via de chat vragen te stellen. De vragen kunnen gaan over reizigersvaccinaties, maar juist ook over de griepprik, het coronavaccin, en andere vaccinaties tegen infectieziektes.

Delen op social media:

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780