Evenement
28-01-2024 / 01-02-2024

Peter Pan Wintersportreis voor jongeren (13/16 jaar)

Wanneer
zondag 28 januari 2024 - donderdag 1 februari 2024

Waar

Flagau

Meld je aan

Stichting Peter Pan Vakantieclub en Crohn & Colitis NL organiseren een geheel verzorgde 5-daagse wintersportreis naar Flachau (Oostenrijk) voor jongeren met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. Ga je mee?

Je gaat op wintersport met een groep van maximaal 20 jongeren, onder leiding van deskundige reisleiders. De reis is voor ervaren én onervaren wintersporters.

Informatie en criteria:

  • De reis vindt plaats van zondag 28 januari t/m donderdag 1 februari 2024. Dit is niet tijdens een schoolvakantie, maar de ervaring leert dat scholen bijna altijd toestemming geven. Houd wel rekening met eventuele examen-toetsen.
  • Je bent minimaal 13 en maximaal 16 jaar oud.
  • Je hebt de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa.
  • Je bent een onervaren of ervaren wintersporter.
  • Je bent aanwezig tijdens de verplichte kennismakingsbijeenkomst met je ouder(s) op zaterdag 13 januari van 00 tot 15.30uur op Schiphol-Oost.
  • Deelnemers die nog niet eerder met een Peter Pan Vakantieclubreis zijn mee geweest, krijgen voorrang. Al wel eerder mee geweest? Meld je aan: dan kom je op de reservelijst.
  • Je hebt geen hulp nodig bij de dagelijkse verzorging zoals douchen en aankleden. (Ons team van reisleiders bestaat uit werknemers van Transavia. Zij hebben geen medische opleiding gehad, maar weten wel wat het betekent om Crohn of colitis te hebben, en hoe zij hiermee om moeten gaan).
  • Je kunt langere stukken lopen en aan (sportieve) activiteiten meedoen.
  • Deelname aan deze reis is gratis.

Meld je aan voor 1 december 2023

Als er te veel aanmeldingen zijn, wordt er geloot. Je hoort uiterlijk op 8 december of je je bent geselecteerd.

Peter Pan Vakantieclub organiseert al sinds 1996 geheel verzorgde vakanties voor jongeren die door ziekte of moeilijke omstandigheden niet ‘gewoon’ op vakantie kunnen. Tijdens deze reizen staat niet de ziekte, maar samen plezier maken centraal.

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie vind je op www.peterpanvakantieclub.nl.

 

 

 

Delen op social media:

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780