Evenement
28-05-2024

Themabijeenkomst Van wetenschap tot zelfzorg

Wanneer
dinsdag 28 mei 2024
19.30 – 22.00 uur

Waar

Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis
locatie TweeSteden (Auditorium)
Dr. Deelenlaan 5
5042 AD Tilburg

Meld je aan

De regio Noord-Brabant west van Crohn & Colitis NL organiseert in samenwerking met het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis een bijeenkomst met als thema Van wetenschap tot zelfzorg. Tijdens de bijeenkomst hoor je presentaties over Voeding en bewegen bij IBD, reizen en de voorbereiding daarop, en je hoort wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van behandelingen bij IBD.

Voor wie?
De bijeenkomst is voor mensen met de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa of andere vormen van colitis. Partners, familieleden of andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.

Ervaringen delen
Uiteraard is er ook ruimte om de sprekers vragen te stellen. Bij de stand van Crohn & Colitis NL kan je informatie halen of ervaringen uit wisselen met ervaringsdeskundigen. Kom gerust langs.

Programma

19.00 uur           Ontvangst – Met koffie en thee
19.30 uur           Opening – Vrijwilliger of medeweker van Crohn & Colitis NL
19.40 uur           Voeding en beweging bij IBD – Bram van den Buijs, fysiotherapeut en Ilona Suurs, diëtiste
20.10 uur           Reizen en vaccinaties – Karlien Bruin, MDL-arts en Michelle van den Hondel, verpleegkundig specialist
20.40 uur           Pauze
21.00 uur           Nieuwe ontwikkelingen en behandelingen – Maurice Lutgens, MDL-arts en Teddy Eliens, Researchcoördinator
21.30 uur           Discussie panel – Ruimte voor vragen
21:50 uur           Einde van de bijeenkomst

Delen op social media:

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780