Evenement
10-12-2022

Wandelen met IBD - Breda / Mastbos

Wanneer
zaterdag 10 december 2022
10.00 - 11.30

Waar

Startlocatie
Het Boshuis
Parkeerplaats
Stouwdreef 1
4836 AK Breda

Meld je aan

Wandelen is goed voor iedereen! Naast dat het ontspant, je botten en spieren versterkt en het je conditie op peil houdt, spreek je tijdens deze wandeling ook nog eens andere mensen met IBD. Je kunt tijdens het wandelen op een ongedwongen manier in gesprek met andere mensen over de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. Je hoort hoe anderen met bepaalde zaken omgaan. Je kunt ook al wandelend je verhaal doen of vragen stellen.

De vrijwilligers van de regio Noord-Brabant West organiseren een wandeling in het Mastbos; het oudste productiebos en het oudst aangeplante naaldbos van Nederland. Graaf Hendrik III liep vooruit op zijn tijd. Het hout werd gebruikt bij de verbouwing van het Kasteel van Breda, voor de Spaanse vloot en later voor de masten van VOC-schepen. Maar het bos werd niet alleen gebruikt voor het hout. De heren van Nassau gebruikten het ook als jachtbos en schoten er patrijzen, fazanten, herten en ander wild. Het bos is ingedeeld in vakken die worden gescheiden van elkaar door brede, statige lanen.

Hier gaan we een mooi rondje wandelen, waarbij uiteraard rekening houden met toiletbezoek. Er is voldoende horeca op de  route. Na afloop krijg je een kopje koffie of thee aangeboden.

Deelname is gratis. Loop je mee?

 

Delen op social media:

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780