Evenement
03-06-2023

Wandelen met IBD - Duinreservaat Castricum

Wanneer
zaterdag 3 juni 2023
10.30 - 12.00 uur

Waar

Startlocatie

Restaurant Johanna’s Hof
Johannisweg 3
1901  NX Bakkum (Castricum)

Meld je aan

Wandel mee met onze ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij hebben zelf de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa, of zijn ouder van iemand met IBD. Met andere deelnemers wissel je op ongedwongen manier ervaringen uit.

Tijdens de wandeling ontmoet je mensen die net als jij de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa hebben. De herkenning is dus vaak groot. Je hoeft niemand uit te leggen wat het is om IBD te hebben. Wel kan je jouw verhaal kwijt of je vragen stellen. Je hoort ook hoe andere met hun ziekte omgaan. Daarnaast is het gezond om te wandelen en heerlijk buiten te zijn. Bovendien geniet van je van omgeving.

De route loopt door één van de mooiste en grootste natuurgebieden van Nederland. Dit Noordhollandse Duinreservaat is een uitgestrekt waterwingebied dat al sinds 1924 wordt gebruikt voor de winning van drinkwater. Het bestaat uit duinen, strand en duinrandbossen en er komen veel verschillende plant- en diersoorten voor. We wandelen een route door het bos en de duinen van ruim 5 km. Grote kans dat we onderweg de Schotse Hooglanders ontmoeten.

Na afloop van de wandelingen bieden we je graag een kopje koffie of thee aan. Deelname is gratis. Er is voldoende gelegenheid om naar het toilet te gaan.

Gratis parkeren kan op de parkeerplaats bij bezoekerscentrum De Hoep /Johanna’s Hof.

Na je aanmelding ontvang je ongeveer een week voor de wandeling een mail met de bevestiging.

Wandel je mee?

Delen op social media:

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780