Evenement
02-09-2023

Wandelen met IBD Heemstede

Wanneer
zaterdag 2 september 2023
10.30 – 12.00 uur

Waar

Startlocatie:
Wandelbos Groenendaal
parkeerplaats tegenover de kinderboerderij Het Molentje
Burg. van Rappardlaan 1
Heemstede

Meld je aan

De geschiedenis van Landgoed Groenendaal gaat terug tot 1634. Hier vestigden zich rijke kooplieden en later diende het als buitenplaats. Het eeuwenoude wandelbos wordt tegenwoordig ecologisch beheerd en je vindt er een grote diversiteit aan planten en bomen, een heksenhuisje en Schotse Hooglanders. We lopen een afwisselende, licht glooiende route van bijna 5km. Honden zijn niet toegestaan in dit gebied

De startlocatie, de kinderboerderij is in 1951 gebouwd en is de oudste van Nederland! Van daaruit wandelen we in ongeveer 1,5 uur tijd door het gebied. Na afloop praten we na onder het genot van een drankje dat je wordt aangeboden. Er is voldoende gelegenheid om naar het toilet te gaan.

Wandel mee met onze ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij hebben zelf de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa, of zijn ouder van iemand met IBD. Met andere deelnemers wissel je op ongedwongen manier ervaringen uit.

Tijdens de wandelingen ontmoet je mensen die net als jij de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa hebben. De herkenning is dus vaak groot. Je hoeft niemand uit te leggen wat het is om IBD te hebben. Wel kan je jouw verhaal kwijt of je vragen stellen. Je hoort ook hoe andere met hun ziekte omgaan. Daarnaast is het gezond om te wandelen en heerlijk buiten te zijn. Bovendien geniet van je van omgeving.

Delen op social media:

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780