Evenement
29-07-2023

Wandelen met IBD Petten

Wanneer
zaterdag 29 juli 2023
10.30 - 12.00 uur

Waar

Startlocatie:
(Voormalig) informatiecentrum Zand tegen Zee
Strandweg 4
1755  LA Petten

Meld je aan

Wandel mee met onze ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij hebben zelf de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa, of zijn ouder van iemand met IBD. Met andere deelnemers wissel je op ongedwongen manier ervaringen uit.

Tijdens de wandelingen ontmoet je mensen die net als jij de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa hebben. De herkenning is dus vaak groot. Je hoeft niemand uit te leggen wat het is om IBD te hebben. Wel kan je jouw verhaal kwijt of je vragen stellen. Je hoort ook hoe andere met hun ziekte omgaan. Daarnaast is het gezond om te wandelen en heerlijk buiten te zijn. Bovendien geniet van je van omgeving.

De wandeling in Petten

De Pettemerduinen is een prachtig en gevarieerd natuurgebied in de kop van Noord-Holland. Het bestaat uit hoge duinen, lage valleien, bos en heidevelden. Je vindt er mooie vergezichten en rust. Zwarte Gallowayrunderen begrazen dit Natura-2000 gebied. De route van bijna 5km loopt grotendeels door het bos en een stukje over het mooiste zandstrand van Nederland. Als extra uitdaging kan je het 26 meter hoge Panoramaduin beklimmen.

We starten bij (voormalig) informatiecentrum Zand tegen Zee aan de Strandweg. Na afloop wordt een kopje koffie of thee aangeboden in Paviljoen Zee en Zo. Hier zijn ook toiletten aanwezig.

Gratis parkeren kan aan de Strandweg of de Spreeuwendijk. Buslijn 251 brengt je naar halte ‘Plein 1945’ in het centrum, van daaruit is het ca. 8min. lopen.

Delen op social media:

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780