Evenement
04-09-2022

Wandelen met IBD - Rheden

Wanneer
zondag 4 september 2022
14.00 - 16.00 uur

Waar

Restaurant Café Houtplaats
Schietbergseweg 28
6991JD Rheden

Meld je aan

Wandelen is goed voor iedereen! Naast dat het ontspant, je botten en spieren versterkt en het je conditie op peil houdt, spreek je tijdens deze wandeling ook nog eens andere mensen met IBD. Je kunt tijdens het wandelen op een ongedwongen manier in gesprek met andere mensen over de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. Je hoort hoe anderen met bepaalde zaken omgaan. Je kunt ook al wandelend je verhaal doen of vragen stellen.

Het team van regio Gelderland heeft een wandeltocht door het Posbank-gebied van de Veluwe uitgestippeld.

Deze wandeling zal een vrij stevige wandeling worden door een heuvelachtig heide-landschap. (De heide staat als het goed is in die periode ook in bloei).

Op de route die gelopen wordt kunnen geen auto’s komen, en ook komen er nauwelijks fietsers. Voor de liefhebbers is er halverwege een lange trap die naar een mooi uitzichtpunt voert, maar deze kan indien gewenst ook worden overgeslagen.

Na afloop (zo rond 16.00 uur) wordt er een consumptie aangeboden bij Restaurant Café Houtplaats. Indien het warm weer is wordt aangeraden ook drinken mee te nemen voor onderweg.

* Het hebben van een redelijk goede conditie en goede wandelschoenen is een pré.

* Mensen die met de trein komen kunnen dat vooraf aangeven. Er zal dan iemand van Crohn & Colitis NL zijn die je, al wandelend ophaalt vanaf het station in Rheden.  Aangeraden wordt om dan uiterlijk 13:45 uur op het station te zijn.  (De afstand vanaf het station in Rheden naar Café Houtplaats is ongeveer 15 minuten lopen)

Deelname is gratis. Loop je mee?

Delen op social media:

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780