Evenement
17-02-2024

Wandelen met IBD Schoorlse duinen

Wanneer
zaterdag 17 februari 2024
10.30 - 13.00 uur

Waar

Buitencentrum Schoorlse Duinen
Oorsprongweg 1
1871 HA Schoorl

Meld je aan

Ben jij een ervaren wandelaar of ben je op zoek naar meer uitdaging? Meld je dan aan voor deze IBD Plus-wandeling!

Deze wandeling heeft een zwaarder traject in vergelijking met de andere IBD-wandelingen. We lopen vaker over onverharde paden en de route heeft meer hoogteverschil.

De startlocatie is het Buitencentrum Schoorlse Duinen. Van daaruit volgen we de Roet-route van ongeveer 5,5km. Dit is een mooie en afwisselende wandeling van ±2 uur door bos en duin. Enkele stukken gaan door mul zand en we beklimmen de duinen. Na afloop praten we gezellig na met een kopje koffie of thee.

Vanwege het zwaardere terrein is deze route minder geschikt voor mensen met bijvoorbeeld actieve gewrichtsklachten of verminderd uithoudingsvermogen. Er is bij het begin- en eindpunt gelegenheid om naar het toilet te gaan.  

Enkele algemene tips: Draag het liefst hoge (wandel-)schoenen i.v.m. het zand en trek gemakkelijke kleding aan. Neem voor onderweg wat te drinken mee (minimaal ½ liter) en evt. een snack. Er wordt halverwege gepauzeerd en zonodig lassen we meer stops in.

Parkeren kan gratis op het veld aan de Molenweg 11. Sla hiervoor rechtsaf op de Laanweg bij de stoplichten, tegenover de Gortersweg. Van daaruit is het enkele minuten lopen naar het Buitencentrum. Of parkeer betaald op de parkeerplaats bij het Buitencentrum aan de Oorsprongweg 1. Met de bus lijn 410 uitstappen bij halte de Sanderije.

Delen op social media:

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780