Evenement
13-04-2024

Wandelen met IBD Tilburg

Wanneer
zaterdag 13 april 2024
10.00 - 12.00 uur

Waar

Verzamelplaats:
Op parking naast Auberge du Bonheur
(hoek Bredaseweg\Warandelaan)
Tilburg

Meld je aan

Wandel mee en ontmoet andere mensen met de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa of andere vormen van colitis.

Wandelen is goed voor iedereen! Het versterkt je spieren, je bent heerlijk buiten en het is goed voor je conditie. Tijdens de wandeling, onder leiding van onze ervaringsdeskundige vrijwilligers, ontmoet je mensen die net als jij de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa of andere vormen van colitis hebben. De herkenning is daarom vaak groot. Je hoeft niemand uit te leggen wat het is om met jouw ziekte te leven. Je kan jouw verhaal kwijt of je vragen stellen. Je hoort ook hoe andere met hun ziekte omgaan. Bovendien geniet van je van omgeving.

De wandeling van één a anderhalf uur gaat dit keer door De Oude Warande. Het is een 18e-eeuws park, gelegen ten zuiden van spoorlijn Tilburg-Breda, tussen station Tilburg Universiteit en stadsdeel Reeshof. Het park werd in 1712 aangelegd in opdracht van Willem VIII van Hessen-Kassel en is een van de weinige intacte sterrenbossen* in Nederland.

Tussen 1932 en 1973 was aan de oostkant van de Warande de Tilburgse dierentuin. De door het bos lopende Siberische (grond)eekhoorns zijn daarvan het levende bewijs.

Onderweg wordt je een kopje koffie of thee aangeboden in De “Grotto”. Daarna lopen we terug naar de parkeerplaats.

(*Een sterrenbos wordt zo genoemd omdat vanuit een centraal punt een aantal lanen, meestal zes of acht, naar de hoeken en de buitenranden lopen. De Oude Warande heeft acht sterlanen, en langs de randen lopen vier lanen die een vierkant van ongeveer zeventig hectare omsluiten.)

Delen op social media:

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780