Evenement
11-10-2022

Webinar Sportief aan de slag met Crohn & Colitis NL

Wanneer
dinsdag 11 oktober 2022
20.00- 21.00 uur

Waar

Volg hier het online webinar.

Meld je aan

Volg ons online traject van zes weken, exclusief voor leden van Crohn & Colitis NL

Heb je IBD en wil je meer aan de slag met een gezonde leefstijl? Wil je sporten, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Wil je een start maken om te ervaren wat sporten, voeding herstel en mindset jou brengt? En wil je in contact komen met andere mensen met IBD en gezamenlijk (online) sporten?

We starten het traject met een online webinar.
Personal trainer en ervaringsdeskundige Wieteke van den Boogert vertelt je tijdens dit webinar hoe je verantwoord met sporten kunt beginnen. Zij vertelt wat je kunt verwachten van de zes ‘Kickstarts’ (die vanaf 18 oktober volgen op het webinar). En hoe sporten, voeding, herstel en mindset terugkomen in deze sessies.
Weet je nog niet zeker of je met het traject wilt starten? Meld je dan ook aan voor dit webinar. Naast informatie krijg je ook de gelegenheid om vragen te stellen. Afsluitend doen we alvast een korte work-out van ongeveer 20 minuten.

De kickstarts
De KickStarts zijn zes wekelijkse online bijeenkomsten op dinsdagavond van ongeveer 45 minuten.

Weet je al zeker dat je de KickStarts wilt volgen? Dan kun je je er nu al voor aanmelden. Wil je het webinar eerst afwachten, dan kun je je daarna nog aanmelden.

De data van de kickstarts zijn: dinsdagavond  18 oktober, 25 oktober, 1 november, 8 november, 15 november en 22 november.

De trainer
Wieteke is personal trainer en bekend van het RTL-programma Obese. Zij heeft de ziekte van Crohn en gebruikt hiervoor medicatie en kampt met de gevolgen van de bijwerkingen. Zij heeft een eigen personal training studio, en heeft daarnaast diverse prestaties op haar naam staan zoals het Kanaal (van Dover naar Calais) overzwemmen en het IJsselmeer overzwemmen. Wieteke staat positief in het leven en probeert via haar eigen ontwikkelde programma, de beste versie van zichzelf te creëren.

Wieteke werkt als trainer aan de hand van vier aspecten:

  • Bewegen
  • Voeding
  • Mentaal welbevinden
  • Herstel

Wieteke: ‘Wanneer je bepaalde doelen hebt, is het goed om deze vier aspecten onder de loep te nemen en duidelijk te krijgen op welk gebied jij tekort komt. Misschien sport je al, maar kan je voeding nog veel beter. Of je eet gezond maar heb je moeite met sporten. Of je slaapt te weinig.’

Meer informatie over Wieteke

Delen op social media:

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780