Evenement
19-05-2022

Wereld IBD Dag 19 mei 2022

Wanneer
donderdag 19 mei 2022

Waar

Wat gaan we doen?
Vanaf maandag 16 mei besteden we op social media al aandacht aan Wereld IBD Dag.

  • We delen die week 6 korte films met IBD’ers Isabel (19), Lisa (31), Ray (36), Kris (45), Scipio (58) en Lucie (66);
  • Op 19 mei lanceren we een podcast waarin Lotte (23), Jane (40) en Scipio (58) in gesprek gaan met journalist en radiopresentator Tim de Wit (41), die zelf de ziekte van Crohn heeft.
  • Natuurlijk zijn ook dit jaar weer allerlei gebouwen in het hele land paars verlicht in de avond en nacht van Wereld IBD Dag.
  • We delen creatieve foto’s van mensen met IBD waarop hun leeftijd is afgebeeld en vaak ook zijzelf.

Op donderdag 19 mei, gaan we met deze campagne met z’n allen aan de wereld laten weten dat IBD GEEN LEEFTIJD KENT!

Onderzoek en webinar vooravond Wereld IBD Dag
Op woensdagavond 18 mei, de avond vóór Wereld IBD Dag, is er van 19.30-20.30 uur een webinar over factoren uit je dagelijks leven die een rol kunnen spelen bij IBD. Denk bijvoorbeeld aan gezond eten, een regelmatig leven, minder stress en voldoende bewegen of sporten. Over dit onderwerp doen artsen, samen met Crohn & Colitis NL onderzoek. We onderzoeken welke factoren uit jouw dagelijks leven voor jou belangrijk zijn. Zijn er factoren die je wilt aanpassen? Heb je daar hulp bij nodig? De resultaten van dit onderzoek presenteren we tijdens dit webinar. Meer informatie en aanmelden voor webinar 18 mei.

Delen op social media:

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780