Evenement
25-06-2022

Zelfstandig worden met IBD

Wanneer
zaterdag 25 juni 2022
10.00 - 13.00 uur

Waar

Ouwehands Dierenpark
Grebbeweg 111
3911 AV Rhenen

 

Meld je aan

Inhoud
Naast de gewone levensloop (van kind naar adolescent, naar volwassenen), doorlopen kinderen met een chronische ziekte zoals IBD ook in het ziekenhuis een ‘transitie’. Hoe ouder je wordt, hoe meer de rol van het kind én vooral van de ouders verandert in de spreekkamer.

Esther van Steenbergen, diëtiste, en Martha van Gaalen, verpleegkundig specialist kinder-MDL, beide werkzaam in het Erasmus MC, gaan met de ouders in gesprek over dagelijkse zaken zoals het logeren bij vriendjes, op (school)kamp gaan, of de overstap van de vertrouwde basisschool naar de middelbare school en daarna studeren. Ze  geven praktische handvatten. En zij geven tips over voeding, bijvoorbeeld als je tiener zijn groente denkt te halen uit paprikachips? Wat zijn de mogelijkheden met school? Hoe kan je kind begeleid worden naar een zelfstandig volwassen patiënt?

De kinderen gaan Tik-Toks maken onder leiding van Maya-Nora Saaid. Hoe maak je coole Tik-Toks? Je krijgt tips van haar en zij leert je handige skills. Toffe omgeving zo tussen de dieren!

Programma

10.00 uur           Ontvangst met koffie en thee
10.30 uur           Ouders gaan in gesprek met Esther van Steenbergen en Martha van Gaalen.
Kinderen krijgen een Tik-Tok Workshop o.l.v. Maya-Nora Saaid
12.00 uur           Spreekbeurt met het spreekbeurtpakket van Crohn & Colitis NL
12.30 uur           Lunch
13.00 uur           Op eigen gelegenheid door het park

Voor wie

Deze bijeenkomst is voor kinderen van 7-18 jaar met IBD en hun ouders en broertjes en zusjes.

Alleen leden van Crohn & Colitis NL kunnen met hun familie deelnemen aan deze dag. De kosten voor deze dag bedragen € 7,50 p.p. Hiervoor krijg je koffie en thee bij ontvangst, de lezing/workshop, een lunch en toegang tot het dierenpark. Op het park kan je een parkeermunt a € 7,- kopen.

Zie voor meer informatie ook de Uitnodiging.

Delen op social media:

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780