Onderzoek

Beoordelen slaap en vermoeidheid

Uit onderzoek blijkt dat vermoeidheid en slaapproblemen twee veel voorkomende problemen zijn bij mensen met inflammatoire darmziekte (IBD). Vermoeidheid en slaapproblemen zijn van grote invloed op de kwaliteit van leven. Het is echter nog niet bekend wat de juiste manier is om vermoeidheid en slaap, en het effect op het dagelijks leven, te meten.

Doel

Het doel van deze studie is onderzoeken of slaap en vermoeidheid nauwkeurig gemeten kunnen worden door digitale technologie (zoals kleine, draagbare elektronische apparaten).

 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deelname aan dit onderzoek of wil je graag meer informatie? Mail dan naar arts-onderzoeker E. Paulides van het Erasmus MC, e.paulides@erasmusmc.nl.

Het onderzoek

Je krijgt gedurende 6-8 weken verschillende digitale apparaten mee naar huis, die je in jouw dagelijks leven kunt gebruiken. Je wordt uitgenodigd om 2 keer naar het ziekenhuis te komen en we vragen je tijdens het onderzoek om vragenlijsten in te vullen. De studie vindt plaats in het Erasmus MC in Rotterdam, maar wordt in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk ook uitgevoerd met patiënten met andere chronische aandoeningen.

Wie kan er meedoen?

Voor deze studie zijn we op zoek naar zowel patiënten met IBD als gezonde vrijwilligers. De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • 18 jaar of ouder.
  • Voor patiënten: Diagnose van de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa (minstens 3 maanden).
  • Voor vrijwilligers: Je kunt niet meedoen als je een andere aandoening of ziekte hebt die invloed heeft op jouw dagelijkse activiteiten, zoals een spierziekte of aandoening van de zenuwen.

Delen op social media: