Onderzoek

beschikbaarheid van openbare toiletten in tijden van corona

Hoe is het nu met de beschikbaarheid van openbare toiletten in tijden van corona?

Hoe is het nu met de beschikbaarheid van openbare toiletten in tijden van corona?

De Toiletalliantie, waarvan wij deel uitmaken, wil graag antwoord op die vraag krijgen. Daarom zetten wij  deze korte vragenlijst uit. Jij kunt jouw ervaringen met ons delen. Invullen duurt maximaal 5 minuten.

Wat is de toiletalliantie

Wij zijn Crohn & Colitis NL, de Maag Lever Darm Stichting, Stomavereniging, , Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging (PDSB), Stichting voor mensen met Kanker aan het Spijsverteringskanaal (SPKS), Continentie Stichting NL, De Zonnebloem, gehandicaptenkoepels Ieder(in) en KansPlus, ouderenbonden KBO-PCOB en KBO-Brabant, reizigersorganisatie Rover en Koninklijke NVVH-Vrouwennetwerk.

Onze missie is om voor 2023 voldoende openbare toiletten in Nederland te hebben. Voldoende voor de 2 miljoen mensen met een spijsverteringsziekte, de 1,5 miljoen blaaspatiënten, ouderen, vrouwen, dagjesmensen en iedereen die onderweg af en toe een toilet nodig heeft.

Een op vier buikpatiënten geeft aan regelmatig thuis te blijven uit angst om geen toilet te vinden. Dat kan en moet anders. Samen met gemeenten, winkeliers en horeca-ondernemers kunnen we ervoor zorgen dat dit goed wordt geregeld in Nederland.

Delen op social media: