Onderzoek

Reduce Risk

Reduce Risk is een onderzoek voor de behandeling van Crohn op kinder,- en tienerleeftijd. Deze studie wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de Europese Commissie.

Voorspellen van risico’s

Onderdeel van deze studie is risicostratificatie. Patiënten met een laag risico krijgen een andere
onderhoudsbehandeling dan patiënten met een hoog risico. Dit risico hangt samen met de ernst bij
diagnose en de respons van de ziekte op de eerst gestarte behandeling.

Neem deel aan dit onderzoek

Je kan aan je dokter vragen of je aan deze studie mee kunt doen, of mailen naar Lizzy de Ridder.

 

Welke behandeling werkt het best?

In deze studie wordt onderzocht welke onderhoudsbehandeling het best is bij kinderen van 6 tot en met 17 jaar met de ziekte van Crohn. Het best betekent zo effectief maar ook zo veilig mogelijk. In deze studie worden verschillende onderhoudsbehandelingen met elkaar vergeleken. Kinderen met laag risico starten met azathioprine of methotrexaat als onderhoudsbehandeling; kinderen met hoog risico starten met methotrexaat of adalimumab als onderhoudsbehandeling.

De studie is al gestart in het Sophia kinderziekenhuis en verschillende andere ziekenhuizen in Europa. De studie zal binnenkort ook van start gaan in het AUMC (locatie VUMC), UMC en het Isala ziekenhuis.

Doelgroep

Reduce Risk is voor kinderen tot en met 17 jaar, die recent gehoord hebben dat zij de ziekte van Crohn hebben. Zij hebben dan nog geen onderhoudsbehandeling gekregen (er kan wel al gestart zijn met de eerst gestarte behandeling zoals voedingstherapie of prednison). Verder kan alleen meegedaan worden aan de studie in ziekenhuizen die meewerken aan deze studie.

Delen op social media: