Help mee

Wij zijn de enige vereniging die zich richt op mensen met de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa of short bowel/darmfalen en opkomt voor hun belangen. We kunnen niet zonder jouw steun. Help mee!

Online collectebus

Wil je geld ophalen voor Crohn & Colitis NL? Bijvoorbeeld met een sponsorloop, of een jubileum waarbij je in plaats van een cadeau geld ophaalt voor onze vereniging. Dat kan nu heel eenvoudig met onze online collectebus.

Lid worden – de voordelen op een rij

  • Ontvang 4x per jaar het magazine Crohniek en de maandelijkse nieuwsbrief: met nuttige tips, ervaringsverhalen en resultaten van wetenschappelijk onderzoek.
  • Wij komen op voor jouw belangen: bij de politiek, (zorg)verzekeraars, fabrikanten, leveranciers van medicijnen, enzovoort.
  • Bezoek gratis onze activiteiten bij jou in de buurt: wij organiseren workshops, gespreksgroepen en themadagen door het hele land.
  • Ontmoet andere mensen met IBD: tijdens bijeenkomsten, online in onze Facebookgroepen of telefonisch.
  • Wij delen jouw ervaringen en mening: wij weten wat er speelt dankzij onze onderzoeken naar jouw kwaliteit van leven, ons panel en onze Facebookgroepen. Met deze kennis adviseren we zorgverleners hoe zij de kwaliteit van zorg kunnen verbeteren.
  • Met onze gratis toiletpas kun je laten zien dat je vanwege medische redenen meteen een toilet nodig hebt.
  • Profiteer van kortingen en extra dekkingen bij onze collectieve zorgverzekeringen.

Word nu lid

Vrijwilliger worden iets voor jou?

Crohn & Colitis NL kan niet zonder actieve vrijwilligers. De ene vrijwilliger zet zich in als regiocoördinator, een ander als luisterend oor aan de ervaringsdeskundigenlijn en weer anderen als redactielid van Crohniek of moderator van de besloten Facebookgroep.

Heb jij ook zin om de handen uit de mouwen te steken en jouw talenten en ervaringskennis te benutten als vrijwilliger voor Crohn & Colitis NL?

Meer informatie en actuele vacatures. 

Ik wil iets terugdoen, want ik heb zoveel gehad aan Crohn & Colitis NL na mijn diagnose.  Ik ben regiomedewerker en spreek heel veel mensen over hun ziekte. Net als bij mij destijds, wil ik hen laten weten dat er altijd hoop gloort.

Help je mee?

Geld doneren

Met jouw giften kunnen wij ons werk, voortzetten. Hiermee zorgen we voor meer en kwalitatief betere zorg voor mensen met IBD, het opzetten van wetenschappelijk onderzoek, het creëren van meer begrip voor de ziektes en zetten we in op een nog krachtiger belangenbehartiging. Samen met jou kunnen wij dit waarmaken. Doe je mee?

Doneer nu