Leven met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa (IBD)

Leven met een chronische darmaandoening zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa is soms uitdagend. Gelukkig leidt de meerderheid van de mensen met IBD een normaal dagelijks leven.

Invloed op jouw leven

Met de moderne diagnostiek, behandeling en controle is de levensverwachting van mensen met Crohn of colitis ulcerosa gelijk aan die van leeftijdsgenoten.
De verwachting is dat er in de toekomst nieuwe medicijnen en behandelingsmethoden komen die de kwaliteit van leven voor mensen met IBD nog verder verbeteren.

Leven leiden met de ziekte

Het hebben van een chronische darmziekte kan toch regelmatig een grote invloed hebben op jouw leven. Dan is naar school gaan, een studie volgen of fulltime werken niet altijd vanzelfsprekend.

Allerlei vragen passeren de revue: kan ik met voeding invloed uitoefenen op mijn ziekte? Hoe ga ik om met vermoeidheid in het dagelijks leven? Is een vakantie in het buitenland mogelijk? En staat mijn ziekte een gewoon seksleven in de weg? Kunnen wij kinderen krijgen? Hieronder vind je een overzicht van allerlei onderwerpen waar jij misschien vragen over hebt.

 

Sluit je bij ons aan

Ontvang ons kwartaalmagazine Crohniek en nog veel meer voordelen:

  • Gratis activiteiten bij jou in de buurt
  • Ontmoet andere mensen met Crohn of colitis
  • Ontvang onze gratis toiletpas

Word lid

Help ons helpen

Wij zijn de enige vereniging die zich richt op mensen met de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa of short bowel. We kunnen niet zonder jouw steun. Help mee!

Bekijk hoe je kan helpen

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijkse nieuwsbrief
Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Crohn of colitis ulcerosa? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.