Over Crohn & colitis ulcerosa (IBD)

Inflammatory Bowel Disease (IBD), in het Nederlands: inflammatoire (ontstekingsachtige) darmziektes, is de meest gebruikte benaming voor chronische darmontstekingen van het maag-darmkanaal.

Samen met de ziekte van Crohn valt colitis ulcerosa onder de noemer IBD. Wereldwijd hebben 5 miljoen mensen de chronische darmziektes de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa.

Cijfers IBD (Crohn en colitis)

  • In Nederland heeft 1 op de 200 mensen IBD.
  • Jaarlijks krijgen meer dan 300 jonge kinderen in Nederland Crohn of colitis ulcerosa. Het aantal stijgt verontrustend snel.

Impact

De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn chronische darmziektes die grote impact hebben op het dagelijks leven. Crohn & Colitis NL biedt betrouwbare (medische) informatie en deelt ervaringen over hoe je kan leven met IBD. Wij beoordelen en toetsen informatie vanuit het perspectief van mensen met IBD.

IBD kent geen leeftijd - podcast waarin Lotte, Jane, Scipio en Tim vertellen over de invloed van IBD op hun leven
Sanne vertelt over de impact van colitis ulcerosa op haar leven

Sluit je bij ons aan

Ontvang ons kwartaalmagazine Crohniek en nog veel meer voordelen:

  • Gratis activiteiten bij jou in de buurt
  • Ontmoet andere mensen met Crohn of colitis
  • Ontvang onze gratis toiletpas
Word lid

Help ons helpen

Wij zijn de enige vereniging die zich richt op mensen met de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa of short bowel. We kunnen niet zonder jouw steun. Help mee!

Bekijk hoe je kan helpen
Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijkse nieuwsbrief
Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Crohn of colitis ulcerosa? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.