Onze campagnes

Wat doet Crohn & Colitis NL om aandacht voor IBD te vragen en de kwaliteit van leven van mensen met IBD te verhogen?

Wereld IBD-dag

Op 19 mei is het Wereld IBD-dag. Elk jaar wordt wereldwijd op 19 mei campagne gevoerd om de algemene bewustwording rond IBD te vergroten. Dit doen wij op verschillende manieren:

Gebouwen paars verlicht

Eén van de acties is het paars verlichten van iconische gebouwen in de hele wereld, in de avond en nacht van 19 op 20 mei. Ook in Nederland kleuren elk jaar diverse gebouwen paars zoals het Evoluon in Eindhoven en diverse ziekenhuizen verspreid over het land.

Aandacht op social media

Op 19 mei vragen we de hele dag op social media aandacht voor IBD met de hashtag #wereldIBDdag. We delen en liken die dag quotes en foto’s van mensen met IBD onder deze hashtags.

Doe jij ook mee op 19 mei? Houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie.

Thema’s Wereld IBD-dag

Elke IBD-dag heeft een eigen thema. Crohn & Colitis NL doet onderzoek onder onze achterban over dit thema, en publiceert de resultaten op Wereld IBD-dag.

Toiletalliantie, Iedere WC Telt!

Crohn & Colitis NL maakt zich samen met de Toiletalliantie, Iedere WC Telt (www.iederewctelt.nl) onder aanvoering van de Maag Lever Darm Stichting, sterk voor meer toegankelijke openbare toiletten. De Toiletalliantie roept gemeenten op om het voldoende toegankelijke toiletten op te nemen in hun gemeentebeleid. Momenteel heeft tweederde van de gemeenten nog geen toiletbeleid.

HogeNood app

Via de app HogeNood vind je bijna 10.000 openbare en opengestelde toiletten. Bij een groot aantal vestigingen van o.a. Albert Heijn, Jumbo en Plus kun je ook naar de wc.