Ervaringen

Crohn & Colitis NL is dé plek waar je ervaringen van andere mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa kunt vinden en ook waar jij je ervaringen kunt delen.

Ervaringen van anderen

  • Blogs: wij plaatsen wekelijks blogs van onze vaste bloggers op onze website en delen deze via social media. Onze bloggers schrijven over hun dagelijks leven en waar ze vanwege hun ziekte tegenaan lopen.
  • Je vindt op de pagina Ervaringsverhalen naast de blogs, ook andere ervaringen en films (bijvoorbeeld tweegesprekken tussen een IBD’er en een niet-IBD’er, ervaringen met werk en vrijwilligerswerk en nog veel meer).
  • Vlogs: een inkijkje in het leven van mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. De vlogs vind je op diverse pagina’s van deze website en op ons Vimeo-kanaal.
  • Praktische tips en trics: van en voor IBD’ers.
  • Film: Crohn & Colitis NL bracht in 2014 ‘Shit!, de film’ uit, waarin de vijf hoofdrolspelers zichzelf wekenlang lieten filmen. De film is uitgezonden op televisie. Film terugkijken.
  • In ons kwartaalmagazine Crohniek staan in elk nummer ervaringen van mensen met IBD. Benieuwd? Word lid

In their shoes

Zeven mensen die beroepsmatig met IBD-patiënten te maken hebben, kregen één opdracht: Vandaag ben je Crohnpatiënt. Opdrachten op onverwachte momenten, onrust, onzekerheid, moe worden. Een dag om nooit te vergeten.

Jouw ervaringen delen

Ervaringen delen met anderen over jouw aandoening en wat dat allemaal met zich meebrengt? Of gewoon zomaar even een luisterend oor van iemand die precies begrijpt wat je bedoelt? Dat kan via Crohn & Colitis NL.

  • Bel ons: Onze medewerkers van de Ervaringsdeskundigenlijn hebben zelf een chronische darmaandoening of zijn ouder van een kind met een darmaandoening. Bel op maandag t/m donderdag (van 10.00 uur tot 12.30 uur) telefoonnummer: 0348 – 42 07 80.

Reactie beller: ‘Ik kreeg heldere informatie, ook hoe ik mijn zorgen moest aankaarten. Ik voelde mij ook gesteund dat mijn overwegingen net zo valide zijn als de overwegingen van de arts.’

  • Gesprekken: Liever een-op-een-gesprekken? Ga naar een van onze gespreksgroepen of bezoek onze bijeenkomsten. In onze agenda vind je evenementen bij jou in de buurt.
  • Besloten Facebookgroep: In onze actieve besloten Facebookgroep kun je persoonlijke ervaringen uitwisselen, tips ontvangen of zelf mensen tips geven of een hart onder de riem steken. Aanmelden besloten Facebookgroep

Lid Facebookgroep: ‘Ik lees hier dingen waarvan ik het bestaan niet wist, maar die o zo herkenbaar zijn.’